Frankrijk

WO Il: De Slag om Normandië

 • 06/11/2022
 • Busreis

Vanaf € 995

Bereken uw prijs Printbare versie

Deze reis staat geheel in het teken van de Tweede Wereldoorlog, meerbepaald de Slag om Normandië. We nemen jullie mee naar de belangrijkste plaatsen en dompelen jullie onder in de geschiedenis.

Inbegrepen:

5x overnachting en ontbijtbuffet

6x diner

6x lunch

Inkomgelden volgens programma

reis en excursies met luxe autocar

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 20/11/2021

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Afreisdata Prijs per persoon in Type 22A
06/11/2022 € 995
Toeslagen
single kamer 11A: + € 100
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: €6,50/dag/persoon.
Enkel annuleringsverzekering: €5,50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
 • Extra opstapplaats Beek station.
Opmerking:

Reis in samenwerking met Oorlogsmuseum Eyewitness.

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bezoek aan Merville & Ranville

  Na het vertrek vanuit onze opstapplaatsen rijden we via de Pont de Normandie naar Merville. Hier brengen we een bezoek aan een deel van de Britse sector: de batterij van Merville, de Britse begraafplaats in Ranville en de beroemde Pegasus Bridge en het daarbij gelegen museum. Vervolgens gaat het richting ons hotel Manoir de Mathan in Crépon voor avondmaal en overnachting.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De Britse en de Canadese sector

  Vandaag staat in het teken van de Britse en de Canadese sector. We brengen een bezoek aan de stranden Gold, Juno en Sword, evenals de plaatsen Ouistreham en Arromanches, waar we een bezoek brengen aan het 360° museum. Ter plaatse zal ook de functie van de Mulberry-havens besproken worden. Alvorens we terugkeren naar ons hotel brengen we nog een bezoek aan de batterij van Longues-sur-Mer. Na het avondmaal geeft onze gids nog een lezing over de Slag van Normandië.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Colleville-sur-Mer & Omaha Beach

  We starten onze dag met een bezoek aan de Amerikaanse begraafplaats van Colleville-sur-Mer. Van hieruit dalen we te voet af naar Omaha Beach. Tijdens de afdaling krijgen we een uitgebreide uitleg over het verloop van de landingen op dit strand. Aansluitend brengen we een bezoek aan het Overlord museum. Aansluitend genieten we van een degustatie in een Cidrerie, waar we mogen proeven van een heerlijk glaasje Calvados. Als afsluiter van de dag bezoeken we Pointe du Hoc. ’s Avonds volgt het tweede deel van de lezing over de Slag van
  Normandië.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bayeux

  In de ochtend bezoeken we het monument voor het Airfield B-2. Daarna rijden we door naar Bayeux, waar we een korte rondleiding krijgen over het verleden van de stad tijdens de Slag van Normandië. Na de lunch heeft u vrije tijd om deze mooie middeleeuwse stad te ontdekken.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Utah Beach & St. Mère-Église

  Gelinkt aan operatie Overlord gaan we richting Utah Beach. We bezoeken het strand en het daarbijgelegen Musée du Débarquement, alsook het Airborne Museum in St. Mère-Église en het beroemde kerkje in Angoville-au-Plain. De lunch nuttigen we op een unieke plaats, namelijk brasserie Le Roosevelt, een als woonhuis gecamoufleerde bunker. We sluiten de dag af met bezoeken aan het Dead Man’s Corner museum en via St. Marie-du-Mont bezoeken we als laatste de Duitse begraafplaats in La Cambe.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Villers-Bocage

  Voor we huiswaarts keren, passeren we Villers-Bocage, waar we het verhaal te horen krijgen rond het bloedige treffen tussen Duitse en Britse troepen. Als laatste staat het stadje Falaise op ons programma. Een plaats die voor altijd verbonden zal blijven aan de laatste fase van de Slag van Normandië aan het einde van augustus 1944. We sluiten deze reis af met een gezamenlijk diner alvorens aan te komen bij onze afstapplaatsen.

Hotel Manoir de Mathan

Kamerbeschrijving

Het hotel beschikt over verzorgde kamers met badkamer met bad/douche, toilet, telefoon, flatscreen-TV, gratis WiFi.


Logies
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.)