Frankrijk

Côte d'Azur

 • 27/04/2024
 • 06/10/2024
 • Busreis

Vanaf € 1199

Bereken uw prijs
Basis conditie vereist

NIEUW hotel op de Promenade des Anglais!

De Franse Côte d’Azur, de naam vertelt het: diepblauw water, mythisch mooi, een plaats waar de bergen wel in zee lijken te vallen. De Azurenkust is ook een cultuurgebied van beelden, cinema en literatuur, waar ronkende namen aan zijn verbonden: schilders als Renoir en Picasso, schrijvers als Maupassant en Colette, acteurs als Yves Montand, Simonne Signoret en Brigitte Bardot... Een plek waar Frankrijk met reden heel trots op is. U ontdekt er het allermooiste dat de wereld te bieden heeft. Ooit voorbehouden aan miljonairs, nu binnen uw bereik!

MET bezoek aan Monaco, Saint-Tropez, Cannes, Nice & Antibes

Inbegrepen:

6 x overnachting en ontbijt

1x broodjes op de heenreis

1 x lunch

2x diner

reis en excursies met luxe autocar

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 26/10/2022

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • inkomgelden (richtprijzen zie programma)µ
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
single kamer 11A: + € 476
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon.
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Heenreis

  Vertrek 's morgens vanuit onze opstapplaatsen via de zogenoemde Route du Soleil richting Avignon voor onze tussenovernachting. 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen

  Saint-Tropez

  Van zijn erfgoed als vissersdorp heeft de badplaats Saint-Tropez de charme en zoetheid van het Provençaalse leven behouden, waaraan het een vleugje verfijning heeft toegevoegd. De oude haven is de thuisbasis van zowel vissersboten als de mooiste jachten ter wereld. De pittoreske steegjes van de oude wijk weerspiegelen perfect het beeld dat velen hebben van Provençaalse charme. We wandelen naar de Place des Lices, dé plaats waar jeu de boules gespeeld wordt in de schaduw van de platanen. Uiteraard mag een stop aan de beroemde Gendarmerie niet ontbreken. Vervolgens gaat het richting ons verblijfshotel, Radisson Blu Nice, waar we de volgende 4 nachten verblijven.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen

  Nice

  Al anderhalve eeuw werkt Nice als een magneet op de groten der aarde. De schilder Matisse was gepassioneerd door het licht, de filmregisseur Hitchcock viel voor de glamour en de Russische tsaar Alexander II was zo verliefd op Nice dat hij er een Russisch-orthodoxe kathedraal liet bouwen. ‘La Belle Dame’ is één van de mondainste badplaatsen aan de Côte d’Azur. Vieux Nice is een sfeervol geheel van kleine straatjes en huizen met zijn mediterrane geschilderde gevels. De ‘nieuwe stad’ kenmerkt zich door brede lanen en platanen. In de voormiddag maken we een rondrit met een toeristisch treintje (ca. € 15) door het oude Nice tot op de 92 m hoge rots, waar we van een prachtig uitzicht genieten over de stad. Verder verkennen we te voet de mooiste plaatsjes van Oud-Nice. Na de facultatieve lunch snuiven we de typische Zuid-Franse sfeer op in dit zeer gezellige Nice: flaneren door de nauwe straatjes van de oude stad of door de prachtige winkelstraten, of nog wat zonnen... 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen

  Grasse en Antibes

  In de voormiddag staat Grasse, de hoofdstad van het parfum, op het programma. Natuurlijk bezoeken we één van de grote parfumfabrieken (parfum kopen aan fabrieksprijs). Vervolgens gaat het verder richting Antibes voor de facultatieve lunch. Aansluitend maken we een wandeling over het domein van de multimiljonairs en bezoeken er de jachthaven.  Op de terugweg houden we halt in Saint-Paul-de-Vence, het kunstenaarsstadje bij uitstek van de Côte d'Azur... 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen

  Monaco

  Langs een prachtige bergroute, de ‘Moyenne-Corniche’, die achter elke bocht weer een ander mooi uitzicht biedt, bereiken we het prinsdom. Dit dwergstaatje lokt jaarlijks vele duizenden toeristen, en terecht. In de voormiddag bezoeken we het oude Monaco: de ‘Jardins Saint-Martin’, de omgeving van het prinselijk paleis (ca. € 10) en de kathedraal waar, naast enkele merkwaardige kerkschatten, alle aandacht gaat naar de graven van prinses Grace en prins Rainier. Daarna is er nog tijd om het oude stadsgedeelte met zijn kleine straatjes te verkennen. Na de aflossing van de wacht, een kleurrijke gebeurtenis, wordt de lunch voor ons geserveerd in een plaatselijk restaurant. In Monte Carlo moeten we natuurlijk het Casino (ca. € 18) gaan bekijken. Misschien zien we wel één of andere beroemdheid zijn of haar geluk beproeven aan de speeltafels... Ook het meer populaire Café de Paris, met zijn honderden speelautomaten, is een visite waard!

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Cannes

  Na een rustig ontbijt rijden we naar het mondaine Cannes.  Het is vooral dankzij het filmfestival dat deze stad wereldberoemd is. Maar Cannes is meer dan op een gezellige avond over de rode loper lopen. De stad heeft zijn Provençaalse en originele charme behouden, in de schaduw van paparazzi en glitter. Hier maken we een wandeling langs de jachthaven en het festivalpaleis en we genieten nog even van de Zuid-Franse sfeer. Verder naar de omgeving van Lyon voor onze overnachting.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen

  Huiswaarts

  Na het ontbijt vertrekken we huiswaarts met de nodige stops onderweg. 

Radisson Blu Nice ****

Omgeving

Het Radisson Blu Hotel in Nice biedt gasten een prachtige ervaring aan de Franse Rivièra. Met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee en een gunstige locatie aan de Promenade des Anglais, is dit hotel de perfecte uitvalsbasis voor uw vakantie.

Kamerbeschrijving

Standaard kamers voorzien van douche, toilet, haardroger, flatscreen-tv, safe en gratis WiFi. 

De tussenovernachtingshotels op heen- en terugreis worden later meegedeeld en zijn voorzien van al het wenselijk comfort.

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer