Frankrijk

Côte d'Azur

 • 01/10/2023
 • Busreis

Vanaf € 1060

Bereken uw prijs

De Franse Côte d’Azur, de naam vertelt het: diepblauw water, mythisch mooi, een plaats waar de bergen wel in zee lijken te vallen. De Azurenkust is ook een cultuurgebied van beelden, cinema en literatuur, waar ronkende namen aan zijn verbonden: schilders als Renoir en Picasso, schrijvers als Maupassant en Colette, acteurs als Yves Montand, Simonne Signoret en Brigitte Bardot... Een plek waar Frankrijk met reden heel trots op is. U ontdekt er het allermooiste dat de wereld te bieden heeft. Ooit voorbehouden aan miljonairs, nu binnen uw bereik, goed voor een supervakantie!

Inbegrepen:

6 x diner, overnachting en ontbijt

1 x lunch

1x broodjes op de heenreis

Inkomgelden volgens programma: Villa Ephrussi, toeristentreintje Nice

reis en excursies met luxe autocar

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 26/10/2022

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • overige inkomgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon.
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-ID.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Heenreis

  Vertrek 's morgens vanuit onze opstapplaatsen via de zogenoemde Route du Soleil richting Avignon voor onze tussenovernachting. 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Saint-Tropez & Antibes

  Van zijn erfgoed als vissersdorp heeft de badplaats Saint-Tropez de charme en zoetheid van het Provençaalse leven behouden, waaraan het een vleugje verfijning heeft toegevoegd. De oude haven is de thuisbasis van zowel vissersboten als de mooiste jachten ter wereld. De pittoreske steegjes van de oude wijk weerspiegelen perfect het beeld dat velen hebben van Provençaalse charme. We wandelen naar de Place des Lices, dé plaats waar jeu de boules gespeeld wordt in de schaduw van de platanen. Uiteraard mag een stop aan de beroemde Gendarmerie niet ontbreken. In de namiddag rijden we naar Antibes, het domein van de multimiljonairs, en bezoeken er de jachthaven. De volgende 4 nachten verblijven we in het mooie La Lune de Mougins Hôtel & Spa.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Cap Ferrat & Nice

  Al anderhalve eeuw werkt Nice als een magneet op de groten der aarde. De schilder Matisse was gepassioneerd door het licht, de filmregisseur Hitchcock viel voor de glamour en de Russische tsaar Alexander II was zo verliefd op Nice dat hij er een Russisch-orthodoxe kathedraal liet bouwen. ‘La Belle Dame’ is één van de mondainste badplaatsen aan de Côte d’Azur. Vieux Nice is een sfeervol geheel van kleine straatjes en huizen met zijn mediterrane geschilderde gevels. De ‘nieuwe stad’ kenmerkt zich door brede lanen en platanen. Ten oosten van Nice ligt Saint-Jean-Cap-Ferrat met de prachtige villa Ephrussi van Rotschild. De villa huisvest een collectie oude meubelen, schilderijen van de Oude Meesters en zeldzaam porselein. Verschillende tuinen, met elk een ander thema, omringen de villa en zijn één voor één een streling voor het oog. De tuinen kregen het label ‘Jardin remarquable de France’.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Grasse en Gorges du Loup

  In de voormiddag staat Grasse, de hoofdstad van het parfum, op het programma. Natuurlijk bezoeken we één van de grote parfumfabrieken (parfum kopen aan fabrieksprijs) om vervolgens langs een schilderachtige weg te klimmen naar het dorpje Gourdon, waar ons een typisch Provençaalse lunch wordt aangeboden. In de namiddag wacht ons een prachtig stukje natuur: de ‘Gorges du Loup’. Langs diepe kloven, steile rotswanden en hoge watervallen volgen we de grillige loop van de rivier ‘Le Loup’. Op de terugweg houden we halt in Saint-Paul-de-Vence, het kunstenaarsstadje bij uitstek van de Côte d'Azur... .

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Gorges du Verdon, de grootste canyon van Europa

  De Gorges du Verdon, uitgehouwen door de rivier de Verdon, liggen tussen Castellane en het meer van Sainte-Croix.  Ze markeren de grens tussen de Var en de Alpes-de-Haute-Provence. Via een panoramische route ontdekken we indrukwekkende landschappen in harmonie met de prachtige natuur. We maken verschillende stops onderweg waarbij we een onvergetelijk uitzicht hebben op de kliffen die langs de rivieroevers torenhoog uitsteken boven het turquoise water. Een sensationeel decor!

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Cannes

  Na een rustig ontbijt rijden we naar het mondaine Cannes.  Het is vooral dankzij het filmfestival dat deze stad wereldberoemd is. Maar Cannes is meer dan op een gezellige avond over de rode loper lopen. De stad heeft zijn Provençaalse en originele charme behouden, in de schaduw van paparazzi en glitter. Hier maken we een wandeling langs de jachthaven en het festivalpaleis en we genieten nog even van de Zuid-Franse sfeer. Verder naar de omgeving van Beaune voor onze overnachting.

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen

  Huiswaarts

  Na het ontbijt vertrekken we huiswaarts met de nodige stops onderweg. 

La Lune de Mougins Hôtel & Spa 3*

Omgeving

La Lune de Mougins Hôtel & Spa is zeer gunstig gelegen, ideaal voor onze uitstappen aan de Côte d'Azur.

Kamerbeschrijving

Het hotel beschikt over mooi ingerichte kamers met balkon of terras, voorzien van bad of douche, toilet, haardroger, telefoon, satelliet-TV, safe. Receptie, sfeervolle lounge met bar, buitenzwembad.

Logies
22A: standaard tweepersoonskamer

Maaltijden

’s Avonds geniet u van de creatieve Provençaalse keuken.