Frankrijk

Kerstsfeer in de Elzas

 • 27/11/2024
 • 13/12/2024
 • Busreis

Vanaf € 390

Bereken uw prijs
Basis conditie vereist

Sfeervolle dorpjes met vakwerkhuizen voorzien van fleurige balkons, lekker dampende zuurkool en gouden Kougelhof, lichtgele Riesling en schuimend bier in een grijze aarden pot, een bevallig meisje getooid met een enorm zwart lint, een naargeestige donjon op de top van een rotsklif … dat is de traditionele Elzas. Deze beelden zijn echt, ze trotseren de tijd en blijven steeds weer tot de verbeelding spreken. De talloze bezoekers die de Elzas aandoen, gaan wel degelijk op zoek naar deze tradities. De idyllische dorpen en de gastronomische roem van deze streek, met bovenop in de kerstperiode de gezelligheid van de kerstmarkten in de steden Straatsburg en Colmar, maken van deze reis een unieke belevenis! 

Inbegrepen:

2x diner, overnachting en ontbijtbuffet

1x wijnproeverij

audioguide systeem

reis en excursies met luxe autocar

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 17/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldrank
 • lunches
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
single kamer 11A: + € 50
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6.50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat. 

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Reisprogramma:

Ontbijt Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Gezellige kerstmarkt in Straatsburg

  Vertrek ’s morgens via Luik, Luxemburg, Metz naar Straatsburg. Na de vrije lunch bezoeken we de stad en zijn kathedraal. We proeven van de heel gezellige kerstsfeer in het unieke kader van de oude stad. Dat geeft aan deze reis een apart karakter. In de vooravond vertrekken we naar ons 3*-hotel Au Riesling in Zellenberg voor de volgende 2 nachten.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Colmar & Riquewihr

  Vandaag maken we kennis met ‘Le Pays des Étoiles’ of ‘het land van de sterretjes’. We starten onze dag in het zeer schilderachtige Riquewihr, het mooiste stadje van de Route du Vin. In deze periode van het jaar is het er erg gezellig vooral omwille van de kerstversieringen. Uiteraard staat ook een wijnproeverij op ons programma. In de namiddag bezoeken we Colmar een erg fraaie stad, van een typisch Elzasser originaliteit, uiterst pittoresk en rijk aan monumenten en kunstwerken. Ontspannend rondkuieren op de kerstmarkt geeft ons de kans de sfeer rond Kerstmis te combineren met het buitengewoon unieke kader van de stad Colmar. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen

  Kaysersberg, één van de pareltjes van de Elzas

  Na een rustig en verzorgd ontbijt rijden we naar Kaysersberg, één van de pareltjes van de Elzas, een klein, maar gezellig stadje. In Obernai, een eersteklas pittoresk wijndorpje, is tijd voorzien voor een vrije lunch. Nadien maken we een ‘ontdekkingstocht’ langs de oude fleurige huizen in de nabijheid van het stadhuis, de voormalige graanhallen, de rue du Marché en de Place de l’Étoile. In de namiddag keren we huiswaarts. Dit waren sfeervolle dagen! 

Hotel Au Riesling

Omgeving

Prachtig en rustig gelegen in Zellenberg, in het hart van de Elzas, langs de wijnroute, nabij Ribeauvillé.

Kamerbeschrijving

Nette, fraai ingerichte kamers voorzien van bad of douche, toilet, telefoon, TV. Lift tot 2e verdieping. 3e verdieping verder bereikbaar met trap. 

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer 
Maaltijden

De maaltijden worden geserveerd in het restaurant met uitzicht op de weidse wijngaarden van de Elzasvlakte: ’s morgens een continentaal ontbijtbuffet en ’s avonds verzorgde 4-gangenmenu’s bediend aan tafel.