Italië

Napels & Amalfikust

 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 1525

Bereken uw prijs

Campania - de regio die Napels en de Amalfikust omvat - is een land van mythen en legendes, en sinds de oudheid begeerd vanwege z’n vruchtbare grond en de schoonheid van de kusten. Het is het Italië van de wildste dromen: een rijke, intense, hypnotiserende mix van arabesk straatleven, decadente paleizen, pastelkleurige dorpjes en inspirerende vergezichten. De regio telt meer dan één wonder. Om te beginnen zijn er Napels, stad van oude en nobele oorsprong, en de kleine dorpen van de Amalfikust, zoals Amalfi, Ravello en Positano. Staan ook op onze planning: het beroemde eiland Capri, de archeologische opgravingen van Pompeii en de Griekse tempels in Paestum. En vergeet de imposante Vesuvius en het fantastische Reggia di Caserta niet! Kortom, het milde klimaat, de schoonheid van de kusten, de rijkdom aan kunst en geschiedenis en de liefde voor eten maken van Campania een meer dan fascinerend gebied. d.

Inbegrepen:

6 x diner, overnachting en ontbijt

1 x lichte lunch

1 x degustatie van mozzarella als lichte lunch

alle excursies met een plaatselijke luxe autocar

alle inkomgelden volgens programma

audioguide systeem

rechtstreekse lijnvlucht Brussel-Napels en terug met Brussels Airlines

luchthaventransfer heen en terug

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 12/11/2023

Niet inbegrepen:
 • overige dranken
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
single kamer 11A: + € 228
tweepersoonskamer voor alleengebruik 11B: + € 318
tweepersoonskamer met balkon 22B: + € 60/persoon
tweepersoonskamer met zeezicht en balkon 22C: + € 126/persoon
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-ID.

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven!
Het programma van de 1e en 7e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema. (Maximum 30 deelnemers).

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Koninklijk Caserta

  Vertrek vanuit Brussel met een rechtstreekse lijnvlucht naar Napels. Ongeveer 30 km ten noorden van Napels ligt het adembenemende Koninklijke Paleis van Caserta, met zijn 250 m lange gevel het grootste paleis van Italië. Het werd gebouwd in de 18e eeuw voor de heerser van Napels, de Bourbon-koning Charles III. Het paleis is een triomf van de Italiaanse barok en een van de belangrijkste werken van de Napolitaanse architect Luigi Vanvitelli. Verder naar ons hotel, het 4* Hotel Caravel.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Het Romeinse Pompeii & Vesuvius, vulkaan in de baai van Napels (OLD)

  De verwoeste stad Pompeii ligt aan de voet van de Vesuvius. Opgegraven over verschillende eeuwen heen, geven de overblijfselen ons vandaag een zeer mooi voorbeeld van een Romeinse stad en haar dagelijks leven. De archeologische ruïnes van Pompeii beslaan een zeer uitgestrekt gebied met pleinen, tempels, baden, openbare gebouwen, villa’s, winkels… Tijdens een geleide wandeling bezoeken we enkele belangrijke bezienswaardigheden van deze begraven stad. Voor de lunch rijden we richting de Vesuvius, een nog actieve vulkaan met een lange geschiedenis. De laatste uitbarsting dateert van 1944, maar de Vesuvius is bij ons vooral bekend van de uitbarsting in 79 na Chr., toen lavastromen Romeinse steden zoals Pompeii en Herculaneum begroeven. In een paar uur tijd veranderden de idyllische, begroeide hellingen in zand en as, en eiste de vulkaan duizenden levens. Het is een mooie weg omhoog tussen prachtige wijngaarden en lavavelden, het laatste stuk naar de top kan u desgewenst te voet doen. Bij helder weer genieten we van een fantastisch panoramisch uitzicht.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Napels

  Napels is een levendige en chaotische stad, vol prachtige historische en artistieke schatten en smalle, kronkelige straatjes met kleine winkeltjes. De Napolitanen hebben eeuwenlang aandacht én geld besteed aan hun prachtige kerken, terwijl de royalty's van verschillende grote huizen van Europa hun paleizen versierden. Napels dateert uit de 8e eeuw voor Chr. en kende zowel een Byzantijnse, Franse, Spaanse als Oostenrijkse overheersing, die elk uiteraard hun sporen nalieten. We maken een boeiende wandeling doorheen het historische centrum Spaccanapoli, wat letterlijk ‘splitsing van Napels’ betekent. Deze geweldige wijk staat bekend om haar traditie, geschiedenis, kunst en cultuur, en ze vertegenwoordigt het best de karakteristieken van de stad. Een must-see is het Nationaal Archeologisch Museum. Het museum heeft een van 's werelds beste collecties Griekse en Romeinse antiquiteiten, waaronder mozaïeken, sculpturen, edelstenen, zilver en een verzameling Romeinse erotica uit Pompeii. 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Eiland Capri

  Capri is prachtig en ongelooflijk mooi. Steile kliffen stijgen majestueus op uit een onmogelijk blauwe zee, elegante villa’s zijn begroeid met blauwe regen en bougainville. Zelfs de bomen lijken zorgvuldig te zijn gemanicuurd. De rotsachtige kustlijn, kleurrijke haventjes, keizerlijke Romeinse villa’s en prachtige uitzichten vanop de heuvels zullen u zeker bekoren. Anacapri ligt verspreid over de hellingen van Monte Solaro, de top van het eiland. Het is een mooi wit dorpje met pittoreske steegjes en straatjes.  In de namiddag brengen we een bezoek aan de Villa San Michele en haar tuin, een magische, uitzonderlijke plek waar u even de drukte van het alledaagse leven kan vergeten. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Paestum & buffelmozzarela & Sorrento

  Paestum - of Poseidonia zoals de stad oorspronkelijk heette, ter ere van Poseidon, de Griekse god van de zee - werd gesticht in de 6e eeuw voor Chr. door Griekse kolonisten. De zone van de Magna Grecia - het grotere Griekenland - begint hier en ademt pure geschiedenis uit. Wat deze archeologische site uniek maakt zijn de 3 van ’s werelds best bewaarde oude Griekse tempels uit de Dorische periode. We maken een reis doorheen de tijd naar de oude Grieken en Romeinen. Tussen de torenhoge Griekse tempels en de ongerepte Middellandse Zee ligt de uitgestrekte Piana del Sele, ook wel de ‘vlakte van de goden’. Dit hemelse gebied is de thuisbasis van de waterbuffel, die ’s werelds meest hemelse mozzarella produceert. Na de lunch rijden we naar het charmante stadje Sorrento. De oude stad, die nog steeds zijn Romeinse raster van smalle straatjes heeft behouden, was in de middeleeuwen een belangrijke handelspost. Het gezellige centrum nodigt zeker en vast uit voor wat vrije tijd.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  De Amalfikust

  Er is maar één manier om de verleidelijk mooie kust van Amalfi te bezoeken: langzaam, en met enkele essentiële musts op onze todolijst. Gelegen op de zuidelijke flanken van het schiereiland van Sorrento, is dit een van de mooiste kustgebieden van Italië. Hier duiken de bergen met hun steile rotwanden in de Tyrrheense Zee, en ontdekken we prachtige steden die de bergen omhelzen. Een eerste stop maken we in het schilderachtige Positano, ooit een van de meest exclusieve resorts in Italië. We genieten van het bijzondere panorama op de pastelkleurige huizen die wel tegen de bergwand geplakt lijken. Door een paradijselijk landschap rijden we verder naar Amalfi, dat een glorieuze geschiedenis kende als Maritieme Republiek. We wandelen langs de mooie promenade naar het aantrekkelijke Piazza del Duomo, met zijn terrasjes en de markante Duomo di Sant’Andrea, een architecturaal hoogtepunt. Gelegen als een adelaarsnest boven het duizelingwekkende landschap ademt Ravello een heel andere sfeer uit. We brengen een bezoek aan het vorstelijke landgoed Villa Rufolo, een 13e eeuwse villa met als hoogtepunt de prachtige terrastuinen die als het ware over de zee hangen en een inspiratiebron waren voor de Parsifal-opera van Richard Wagner. 

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen

  Huiswaarts

  We genieten nog van een rustig ontbijt alvorens we naar de luchthaven rijden voor onze terugvlucht. Verder met een transferdienst naar onze afstapplaatsen.

Hotel Caravel

Kamerbeschrijving

De kamers zijn voorzien van al het wenselijk comfort. 

Logies
11A: eenpersoonskamer (beperkt)
11B: tweepersoonskamer voor alleengebruik
22A: tweepersoonskamer
22B: tweepersoonskamer met balkon
22C: tweepersoonskamer met zeezicht en balkon
Maaltijden

's Morgens start u de dag met een ontbijtbuffet, ’s avonds geniet u van een 3-gangen menu. Restaurant Il Fiocco serveert traditionele gerechten uit de regio, waaronder verse vis en internationale specialiteiten.