Italië

Calabrië

 • Vliegreis
 • Busreis

vanaf € 1435

Bereken uw prijs

Calabrië is de meest zuidelijke regio van Italië, met verrassende berglandschappen, een azuurblauwe zee en hagelwitte stranden. Het is een onontdekte regio – gelegen tegenover Sicilië - waar je nog geen toeristen tegenkomt uit alle hoeken van de wereld. De tijd heeft hier tientallen jaren stilgestaan, en de mensen zijn er bijzonder gastvrij. Door haar ligging in de Middellandse zee kent de streek een rijke geschiedenis, en is Calabrië een smeltkroes van culturen: resten van de Griekse beschaving wisselen af met Romeinse bouwwerken en een kasteel van Noormannen. Ga met ons mee op ontdekking door Italiës minst bezochte regio - de ruige punt van een verleidelijke laars - op het wilde ritme van de typische Tarantella-muziek.

Inbegrepen:

7x overnachting, ontbijtbuffet en diner

4 x lichte lunch

1 x picknick (best een rugzakje voorzien)

1 x bezoek wijnkantine met degustatie als lichte lunch

Inkomgelden volgens programma: museum la Certosa di San Stefano di Serra San Bruno, la Cattolica in Stilo, boottocht Eolische eilanden, Museo Archeologico Nazionale di Reggio Calabria, archeologisch museum Vibo Valentia, Piedigrotta,…

alle excursies met luxe Carolus autocar

Vlucht heen en terug Brussel - Lamezia Terme met TUI Fly

luchthaventransfer heen en terug

audioguide systeem

plaatselijke Nederlandstalige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 18/10/2022

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat

Opstapplaatsen:
 • vertrekhal luchthaven Zaventem (vertrektijden worden later meegedeeld)
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza
 •  Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgevan!
Het programma van de 1e en 8e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema. Programmaverschuivingen mogelijk. 

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Vanuit Brussel naar Lamezia Terme

  Vertrek vanuit Brussel met een vlucht naar Lamezia Terme. Verder naar Marina di Zambrone, waar we inchecken in ons hotel Scoglio del Leone 4*, zeer mooi gelegen nabij de kust.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Tropea, parel aan de Tyrreense zee & het gezellige Pizo

  Na een rustig ontbijt rijden we naar Tropea, prachtig gelegen op de top van een imposante klif omgeven door groene heuvels en parelwitte stranden. We wandelen door de nauwe straatjes en steegjes en historische gebouwen die de geschiedenis vertellen van een roemrijk verleden. Aan het centrale plein wordt het stadsbeeld gedomineerd door de 11e-eeuwse kathedraal, waarvan het huidige gebouw een resultaat is van verschillende invloeden sedert de baroktijd. Een opvallende bezienswaardigheid is ongetwijfeld de Chiesa di Santa Maria dell’Isola, boven op de Isola di Tropea. De beklimming vergt een kleine inspanning, maar boven worden we getrakteerd op een mooi zicht op Tropea! In de namiddag brengen we een bezoek aan Pizzo, een klein middeleeuws stadje aan de zee. Het historische centrum is een wirwar van steegjes met doorkijk naar zee en die naar de belangrijkste Piazza della Repubblica lopen. Tijd om even te genieten van het lekkere tartufo-ijs in een typische gelateria. We bezoeken nog het uit tufsteen gehouwen rotskerkje Piedigrotta, waar een plaatselijke kunstenaar een honderdtal beelden heeft uitgehouwen. Een mengeling van lokale geschiedenis en legende maakt de kerk uniek in haar soort. .

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Het kartuizerklooster van Serra San Bruno en het Byzantijnse kerkje van Stilo

  Midden in het regionale park van Serre ligt Serra San Bruno. Dit stadje werd vooral bekend door de komst van de Heilige Bruno van Keulen, die hier het kartuizerklooster La Certosa di San Stefano di Serra San Bruno stichtte. In het museum komen we meer te weten over de geschiedenis van het klooster en het leven van de kartuizers. Tijdens een wandeling door het centrum ontdekken we nog een aantal mooie barokkerken. Via een  panoramische route komen we aan in Stilo, gesticht door de Grieken en een belangrijk centrum tijdens de Byzantijnse periode. Een must see is het kleine Byzantijnse kerkje La Cattolica, dat met zijn 5 torentjes en mooie fresco’s als een arendsnest tegen de hellingen van de Monte Consolino prijkt. Een architectonisch juweeltje! Van hieruit genieten we bij helder weer van een mooi uitzicht op Stilo, het dal en in de verte de Ionische Zee. 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Eolische Eilanden

  Vandaag staat een prachtige minicruise op het programma naar 3 van de 7 vulkanische eilanden die deze archipel telt. We genieten van mooie landschappen, kristalhelder water, zwarte stranden en zwavelhoudende modderpoelen. De eerste stop is het eiland Vulcano, bekend om zijn modderbaden talloze fumarolen en onderzeese bronnen. Verder naar Lipari - het grootste eiland – waar we het gelijknamige plaatsje bezoeken. De gezellige terrasjes zijn zeer uitnodigend voor onze vrije lunch. We eindigen op Stromboli, met de meest actieve gelijknamige vulkaan. Met een beetje geluk zien we een uitbarsting: meestal klein en ongevaarlijk, maar wel een fascinerend visueel spektakel. Een prachtige dag! (indien de weersomstandigheden een boottocht niet toelaten, zal een alternatief programma voorgesteld worden) 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Kennismaking met de Ionische kust met bezoek aan Gerace

  Via het berglandschap en de Ionische kust rijden we naar het plaatsje Gerace, een idyllisch plaatsje ingeklemd tussen 2 rivieren en de Aspromonte. Het prachtige historische centrum is een doolhof van sfeervolle straatjes waartussen monumenten en vele kerken - ooit waren het er 128! - te bewonderen zijn. We bezoeken o.a. de indrukwekkende romaans-renaissance kathedraal met Griekse crypte en de San Francesco kerk met graftombe van prins Ruffo (de vader van koningin Paola). 

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Reggio Calabria en het archeologische museum & Scilla

  Reggio Calabria, gelegen tegenover Messina op Sicilië, is de grootste en één van de oudste steden van Zuid-Italië, meer dan 3.500 jaar oud en een belangrijke schakel voor de Grieken in de handel in het Mediterrane gebied. We bezoeken het Archeologische Museum van Reggio Calabria, dat o.a. kunstwerken en andere objecten tentoonstelt uit het Magna Graecia afkomstig van alle grote archeo- logische sites van Calabrië. Maar dé trekpleister zijn hier de Bronzi di Riace, 2 meer dan levensgrote bronzen standbeelden uit de 5e eeuw voor Christus. We maken nog een interessante stadswandeling langs de prachtig aangelegde boulevard en enkele historische monumenten en gebouwen. Op de terugweg bezoeken we het vissersdorp Scilla, waar we tijdens een wandeling het vissershaventje bezoeken waar zwaardvis wordt gevangen en we het kasteel bezichtigen dat ooit eigendom was van Prins Ruffo, de vader van koningin Paola. 

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  De ongerepte natuur van Calabrië & Capo Vaticano

  De autocar brengt ons naar een hoogte van 870 meter op de hoogvlakte van Monte Poro waar we eerst wandelen naar het kerkje van San Carmelo. Op onze weg naar beneden genieten we van adembenemende uitzichten op Sicilië, de Eolische eilanden, de Aspromonte bergen, de straat van Messina en de azuurblauwe zee. Een picknick wordt voorzien (best een rugzakje voorzien) voor onderweg, maar ook de nodige stops in een lokaal cafeetje mogen niet ontbreken. Na deze mooie wandeling rijden we naar het Belvedere, een mooi uitzichtpunt op Capo Vaticano, waar we de prachtige kuststreek kunnen aanschouwen.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen

  Afsluiten met wijn

  In de vroege namiddag verlaten we Zambrone en maken nog een ommetje langs het Silagebergte voor een bezoek aan een gerenommeerde wijnkantine. Hier krijgen we een rondleiding en uitleg over de vintage, de DOC- en DOCG-wijnen. We proeven er na afloop van de rondleiding een 2-tal wijnen met typische hapjes van de streek. Vervolgens rijden we naar de luchthaven van Lamezia Terme voor onze terugvlucht naar Brussel. 

Hotel Scoglio del Leone

Omgeving

Hotel Scoglio del Leone is gelegen op een heuvel, in het centrum van de baai van Zambrone en kijkt uit over het prachtige La Costa degli Dei, Zambrone Marina, Parghelia en Tropea. Bij helder weer zijn zelfs de Eolische Eilanden zichtbaar.

Kamerbeschrijving

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.)
triple kamers niet mogelijk

Faciliteiten
 • 24-uursreceptie
 • bagageopslag
 • gratis WiFi
 • airconditioning
 • kluisje
 • zwembad
 • infinity pool
 • eigen strand
 • tuin
 • terras
 • bar
 • restaurant
Maaltijden
 • verzorgde maaltijden geserveerd in buffetvorm
 • het hoofdgerecht wordt bediend aan tafel