Frankrijk

Corsica

 • 04/05/2024
 • 28/09/2024
 • Busreis

Vanaf € 1750

Bereken uw prijs
Basis conditie vereist

Corsica baadt in de mediterrane zon ten zuiden van Frankrijk en ten westen van Italië. Het eiland biedt ontzettend veel diverse en buitengewone landschappen, gaande van spectaculaire bergketens, geurige bossen en smaragdgroene rivierpoelen tot witte zandstranden en glinsterende baaien. Hoewel Corsica al meer dan 250 jaar deel uitmaakt van Frankrijk, zullen we hier kennismaken met een trotse, nationalistische geest en een duidelijke culturele identiteit. Alles voelt hier anders dan op het vasteland – van gebruiken en gerechten tot taal en karakter. Deze unieke mix van geografische diversiteit en een rijk cultureel erfgoed maken van dit ‘Ile de Beauté’ een heerlijke bestemming om te ontdekken.

Inbegrepen:

2x diner, overnachting en ontbijt aan boord van ferry op basis van tweepersoonshutten met douche/toilet

6 x diner, overnachting en ontbijtbuffet (wijn en water inbegrepen tijdens het diner)

7x lunch

1x broodjes op de heenreis

Inkomgelden volgens programma

audioguide systeem

reis en excursies met luxe autocar

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijfs- en haventaksen cfr. 01/10/2023

Niet inbegrepen:
 • andere tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
single kamer 11A: + € 460
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

autocar/boot-reis. Bij reservatie identiteitsgegevens doorgeven voor de ferries.
Opgelet! Een kleine aparte bagage voor de bootovertochten is noodzakelijk.
De volgorde van het reisprogramma kan wijzigen afhankelijk van het vaarschema van de ferry.

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Heenreis

  Zeer vroeg vertrek vanuit onze opstapplaatsen via Luxemburg en Franse autowegen naar Toulon of een andere zeehaven, waar we inschepen op een ferry van SNCM met bestemming Corsica. Na een heerlijk diner aan boord overnachten we in comfortabele kajuiten.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bastia & Patrimonio

  Ontbijt aan boord terwijl we aankomen in de haven van Bastia. Na een bezoek aan Bastia rijden we richting ‘Murato’, waar we een stop voorzien aan het kerkje van San Michele. Via Oletta naar Patrimonio, het bekendste wijnbouwgebied van Corsica. Vervolgens naar de ‘Col de Teghime’, met zijn prachtige uitzichten. Nog een kort bezoek aan Saint-Florent. Verder via de Agriates naar ons 4*-hotel in L’Île-Rousse.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Calvi

  Bekend om zijn prachtige strand en een glinsterende maanvormige baai tegen een achtergrond van bergen en dennenbossen, heeft Calvi een lange geschiedenis. Calvi is compact en bestaat uit een bovenstad met de citadel, en een lager gelegen deel met de haven en het marktplein. De citadel ligt boven op een rots, kijkt uit over de zee en wordt omringd door imposante vestingwerken. Het is prettig kuieren in de sfeervolle geplaveide straatjes en tussen de historische gebouwen. Een mooi voorbeeld van Corsicaanse barokarchitectuur is de kathedraal van St.-Jean-Baptiste. Op een heuveltop ligt de kapel van Notre-Dame de la Serra. Eenmaal boven genieten we van een prachtig uitzicht op de stad, het azuurblauwe water en de baai met de vuurtoren. Erna genieten we nog van wat vrije tijd in L’Île-Rousse.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Corte, het geografische hart van Corsica & La Balagne

  De historische hoofdstad van Corsica is de robuuste stad Corte, weggestopt in het bergachtige hart van het eiland. De grote held van Corsica, Pasquale Paoli, heeft hier een democratisch parlement ingesteld tijdens de korte periode van onafhankelijkheid van het eiland tussen 1755 en 1769. Vandaag blijft Corte de thuisbasis van het nationalisme en huisvest het ook de universiteit van Corsica. Wat opvalt als we Corte naderen, is de citadel: majestueus gelegen, en het symbool en de trots van de stad. Corte is een genot om te verkennen. De smalle steegjes nodigen uit voor een wandeling, en de pittoreske pleintjes zijn perfect voor een pauze. We maken nog een mooie rit door La Balagne. Deze streek staat bekend om haar charmante dorpjes verspreid in de heuvels tussen berg en zee.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Via Evisa naar Piana met zijn Calanques

  We verlaten het noorden van Corsica richting het westen. Via een schilderachtige route door het ruige binnenland komen we aan in Evisa, een pittoresk heuveldorp omringd door bossen en bergen. We genieten hier van adembenemende uitzichten. Het meest gevierde zeelandschap aan de westkust zijn de Calanques, een reeks fantastisch verweerde rode kliffen tussen het havenstadje Porto en het mooie dorp Piana. De rit door dit gebied is buitengewoon spectaculair. Na elke bocht zien we de meest verbazingwekkende vormen van de rode rotsen. Overnachten doen we in het prachtig gelegen 4*-hotel Capo Rosso.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Ontspannen in Piana

  We genieten van een vrije voormiddag in Piana. Onze reisleider stelt graag een wandelsuggestie voor. Na de lunch zakken we af naar het zuiden van het eiland en rijden via Ajaccio en Propriano naar Porto-Vecchio waar we de volgende 2 nachten verblijven in 4*-hotel Le Roi Théodore. 

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Diverse landschappen van de Alta Rocca

  Snel van het strand naar de bergen: dat is Corsica! Op een half uur rijden bereiken we het iconische massief van Zuid-Corsica, de Alta Rocca. Het eerste kleine bergdorp dat we tegenkomen is Ospedale. Met zijn 900 m boven zeeniveau genieten we van een adembenemend panorama op de Golf. Een prachtige roadtrip brengt ons in Zonza, gelegen aan de voet van het Bavella-massief. Tijdens een wandeling ontdekken we hoe de oude huizen op de granieten rotsblokken gebouwd werden die de Asinao vallei domineren. We zetten onze rit verder terwijl we genieten van de mooiste panorama’s op de vlijmscherpe
  rotspieken van het Bavella-massief. We maken nog een stop aan de schilderachtige bergpas Col de Bavella alvorens we terugkeren naar ons hotel.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bonifacio & Sartene

  In het zuidelijke puntje van Corsica ligt Bonifacio, een goed bewaard gebleven oud vestingstadje dat werd gesticht door en vervolgens genoemd werd naar graaf Bonifacio II van Toscane. Bij zijn terugkeer
  van een marine-expeditie in Noord-Afrika besloot hij hier een onaantastbare buitenpost te bouwen. De unieke setting op een steile, kalkstenen klif bezorgt ons een spectaculair uitzicht. De stad straalt een ouderwetse sfeer uit en bestaat uit een allegaartje van middeleeuwse straatjes. Tijdens een boottocht zien we hoe de dicht opeengepakte, smalle huizen wankelen aan de rand van de 70 m hoge kliffen vol zeegrotten. Adembenemend! De meest Corsicaanse der Corsicaanse steden is zeker en vast Sartene. Gelegen in de heuvels - ver weg van de glitter van de kust - krijgen we hier een goed beeld van hoe het vroeger was. Als we de stad naderen, zien we hoe massieve grijze granieten gebouwen zich als het ware vastklampen tegen de helling van de Vallée du Rizzanese. Verder naar Porto-Vecchio of een andere zeehaven voor de inscheping op de ferry van SNCM naar Zuid-Frankrijk. Diner en overnachting aan boord.

 • dag 9 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis

  Vroege aankomst in Marseille of een andere zeehaven en vertrek huiswaarts via de Franse autowegen. Aankomst aan onze afstapplaatsen in de late avond. Het was zonder twijfel een boeiende reis!

Best Western Premier Hôtel Santa Maria

Kamerbeschrijving

Alle kamers zijn voorzien van het gewenste comfort.

Logies
22A: tweepersoonskamer

Hotel Capo Rosso

Kamerbeschrijving

Logies
11A: éénpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer

Hotel Roi Théodore & Spa

Kamerbeschrijving

Logies
11A: éénpersoonskamer (beperkt)
22A: tweepersoonskamer