Duitsland

3 toffe metropolen aan de Main en de Rijn

 • Busreis
Bereken uw prijs

Er even tussenuit in het najaar? Tijdens deze reis bezoeken we 3 toffe steden gelegen aan de Main of de Rijn. Frankfurt am Main, de internationaal ingestelde metropool, de stad van Goethe, die prat gaat op een unieke mengeling van verschillende culturen. Würzburg, een universiteitsstad en voormalige, koninklijke zetel, idyllisch gelegen aan weerzijden van de rivier de Main. We genieten hier van de levendige sfeer en innemende charme. Als laatste Wiesbaden, gelegen aan de Rijn, waar men zich nog steeds waant in het 19e -eeuwse kuurleven.
Kortom, dit wordt een leuk weekendje weg!

Inbegrepen:

2 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

2x lunch

1 x broodjes op de heenreis

reis en excursies met luxe autocar

inkomgelden: rondleiding wijnkelder Würzburg.

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/07/2022

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • reis- en annuleringsverzekering
Afreisdata Prijs per persoon in Type 22A
04/11/2022 € 330
11/11/2022 € 330
18/11/2022 € 330
Toeslagen
11A: + € 40
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 6,50/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 5,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat. 

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

  Programma onder voorbehoud van wijziging

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Frankfurt, stad vol contrasten en verrassingen

  Vanuit onze opstapplaatsen rijden we via de Duitse autowegen naar Frankfurt. Tijdens een geleide stadswandeling vallen we van de ene verbazing in de andere. Frankfurt is een stad van superlatieven. We wandelen langs de Frankfurter Dom naar de Römerberg met de Frankfurter Römer (stadhuis), verder naar de Altstadt, geheel terug opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog, volgens de originele plannen. We houden een rustig tempo aan en genieten hierna nog van wat vrije tijd. We vervolgen onze weg richting Weibersbrunn waar we hartelijk ontvangen worden door de familie Roth in Hotel Jägerhof, ons hotel voor de volgende 2 nachten.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Würzburg, oude residentie- en jonge universiteitsstad

  Würzburg, genesteld in het hart van Franken, biedt een zeer mooie combinatie van geschiedenis en cultuur. Architecturale meesterwerken uit verschillende tijdperken bepalen het stadsbeeld. Alle ogen zijn gericht op de twee paleizen aan weerzijden van de rivier de Main. Op de rechteroever achter de oude stad staat de Residentie van Würzburg, een pareltje onder de barokke paleizen van Duitsland, gebouwd in de 18e eeuw. Op de linkeroever bevindt zich Fort Mariënburg, de woonplaats van de prins-bisschoppen voor de 18e eeuw. Beide stadsdelen worden verbonden door de 180 meter lange Alte Mainbrug, omzoomd met indrukwekkende heiligenbeelden. De oude binnenstad nodigt zeker uit voor een wandeling. Omgeven door glorieuze wijngaarden, is het gemakkelijk te begrijpen waarom in Würzburg wandelen en wijn hand in hand gaan. We sluiten deze dag af met een rondleiding door een wijnkelder. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen

  La Grande Dame Wiesbaden

  Wiesbaden is een welvarend kuuroord met een mooi bewaard gebleven centrum. Zelfs de Romeinen kenden de ‘Aquis Mattiacis’. De 26 warmwaterbronnen waren al het vermelden waard voor de schrijvers van het oude Rome. Vanop de Neroberg hebben we een schitterend uitzicht over het Nerodal en de stad. Wiesbaden is een ‘luxe versie’ van een stad, een toonbeeld van oerdegelijkheid, klasse en prestige. Een stadswandeling brengt ons terug in de tijd van het keizerrijk. We ontdekken de ouderwetse charme van één van de grote kuuroorden van weleer - en een rijk historisch erfgoed waaronder imposante ruïnes, kastelen, kerken en andere monumenten. Na de lunch keren we huiswaarts. 

Hotel Jägerhof/Spessart Lodges

Omgeving

Is gelegen in het hartje van het natuurpark Spessart in Weibersbrunn. 

Kamerbeschrijving

Kamers: de modern en comfortabel ingerichte kamers, in landelijke stijl, zijn uitgerust met bad/douche en toilet, haardroger, TV en gedeeltelijk met balkon.

Logies
11A : standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.)
Faciliteiten
 • bar
 • restaurant
 • WiFi
 • tuin en terras
 • rookvrije kamers
Maaltijden

Het hotel beschikt over een restaurant waar traditionele Beierse gerechten geserveerd worden: ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 4-gangen keuzemenu met saladebuffet.