Duitsland

De Spessart

 • 11/08/2024
 • 01/09/2024
 • Busreis

Vanaf € 649

Bereken uw prijs
Basis conditie vereist

In de sprookjesachtige Spessart, het laaggebergte dat zich situeert in een brede lus van de Main, halverwege Frankfurt en Würzburg, ontdekken we tijdens deze reis het mooiste dat de Spessart te bieden heeft: indrukwekkende landschapsparken en wijnbouwstreken, spectaculaire uitkijkpunten, kastelen en landhuizen en gezellige uitspanningen. Het Spessartwoud, met zijn sprookjes en sagen, is nog niet platgetreden door het massatoerisme, maar is een tijdelijke thuis voor vakantiegangers die houden van rustige autocarritten, wandelen en lekker eten...
Kortom, dit wordt een leuke, gezellige 5-daagse waar je nog lang van kan nagenieten!

Inbegrepen:

4 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

reis en excursies met luxe autocar

inkomgelden: klooster Bronnbach, treintje Wertheim, Schloss Mespelbrunn, Schloss Johannisburg en Pompejanum Aschaffenburg, Spessartmuseum, Residenzschloss Ebrach, Elfenbeinmuseum

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 12/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldrank
 • persoonlijke uitgaven
 • lunches
 • reis- en annuleringsverzekering

Toeslagen
single kamer 11A: + € 88
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon.
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat
Kinderen Kids-ID.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Reisprogramma:

Ontbijt Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Frankfurt, stad vol contrasten en verrassingen

  Vanuit onze opstapplaatsen rijden we via de Duitse autowegen naar Frankfurt. Tijdens een geleide stadswandeling vallen we van de ene verbazing in de andere. Frankfurt is een stad van superlatieven. We wandelen langs de Frankfurter Dom naar de Römerberg met de Frankfurter Römer (stadhuis), verder naar de Altstadt, geheel terug opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog, volgens de originele plannen. We houden een rustig tempo aan en genieten hierna nog van wat vrije tijd. We vervolgen onze weg richting Weibersbrunn waar we hartelijk ontvangen worden door de familie Roth in Hotel Jägerhof, ons hotel voor de volgende 4 nachten.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Bronnbach

  Vandaag beginnen we ons bezoek aan de Spessart met een mooie rit naar Bronnbach. Dit dorpje ontstond in het Spessartwoud rondom de cisterciënzerabdij die hier in 1153 gesticht werd. Van een oorspronkelijk houten optrekje is deze abdij uitgegroeid tot een prachtig bouwwerk in romaanse, gotische en barokstijl. We maken hier een wandeling door de tijd en eindigen in de vinotheek voor een glaasje overheerlijke Frankenwijn (facultatief). Vervolgens rijden we verder naar Wertheim. Dit stadje ligt aan de samenvloeiing van de Main en de Tauber, onder aan de voet van de prachtige burcht van de graven van Wertheim. We gaan te voet op verkenning in het stadje, genieten van de prachtige, kleurrijke vakwerkhuizen en brengen een bezoek aan de munsterkerk met haar praalgraven. Tot slot nemen we het treintje dat ons tot boven aan de burcht brengt. Hier genieten we van een weids uitzicht over de stad en de rivieren. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Mespelbrunn & Aschaffenburg & Lohr am Main

  Vandaag brengen we door in een sprookjesachtige sfeer. We starten onze dag met een bezoek aan Schloss Mespelbrunn. Dit prachtige slot ligt verscholen in het Spessartwoud en wordt nog steeds bewoond door de nazaten van ridder Von Echten. Vervolgens gaat het naar Aschaffenburg, de belangrijkste stad in de Spessart, ook wel het ‘Beierse Nice van Ludwig I’ genoemd. Hier bezoeken we het indrukwekkende renaissanceslot Johannisburg, voormalig paleis van de keurvorsten van Mainz. Verder via een mooie wandelweg naar het Pompejanum, een prachtige Romeinse villa gebouwd in opdracht van Ludwig I. Na de middag bezoeken we Lohr am Main. In het bezienswaardige historische centrum maken we een wandeling en komen we meer te weten over Sneeuwwitje, het beroemde sprookje geschreven door de gebroeders Grimm. Ook brengen we een bezoek aan kasteel Lohr met het befaamde Spessartmuseum. 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Michelstadt & Erbach im Odenwald

  Na een lekker ontbijt trekken we naar Michelstadt waar we het middeleeuwse centrum gaan verkennen. We wandelen langs onder meer de kerk, de Marktplatz met het beroemde, historische stadhuis met de drie torens, gebouwd in 1484; de dieventoren, die jaren dienst deed als gevangenis; de Kellerei, oorspronkelijk gebouwd als verblijf voor de Graven van Erbach; … Na het vrije middagmaal bezoeken we in het nabijgelegen Erbach het Residenzschloss. We bezichtigen de prachtige antiekverzameling en wandelen door de prachtige tuin met orangerie. Aansluitend brengen we nog een bezoek aan het Elfenbeinmuseum. Hier bewonderen we tal van schitterende kunstwerken uit ivoor. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen

  Seligenstadt

  Na een verzorgd ontbijtbuffet vatten we de terugreis aan met nog een stop in Seligenstadt.  We wandelen door het oude centrum met zijn mooie vakwerkhuizen tot aan de oever van de Main, waarbij de prachtige kloostertuin van de benedictijnenabdij niet mag ontbreken. Na de vrije lunch keren we huiswaarts. 

Hotel Jägerhof/Spessart Lodges

Omgeving

Is gelegen in het hartje van het natuurpark Spessart in Weibersbrunn. 

Kamerbeschrijving

Kamers: de modern en comfortabel ingerichte kamers, in landelijke stijl, zijn uitgerust met bad/douche en toilet, haardroger, TV en gedeeltelijk met balkon.

Logies
11A : standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer 
Faciliteiten
 • bar
 • restaurant
 • WiFi
 • tuin en terras
 • rookvrije kamers
Maaltijden

Het hotel beschikt over een restaurant waar traditionele Beierse gerechten geserveerd worden: ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 4-gangen keuzemenu met saladebuffet.