Duitsland

De Spessart

 • Busreis

Vanaf € 550

Bereken uw prijs

In de sprookjesachtige Spessart, het laaggebergte dat zich situeert in een brede lus van de Main, halverwege Frankfurt en Würzburg, ontdekken we tijdens deze reis het mooiste dat de Spessart te bieden heeft: indrukwekkende landschapsparken en wijnbouwstreken, spectaculaire uitkijkpunten, kastelen en landhuizen en gezellige uitspanningen. Het Spessartwoud, met zijn sprookjes en sagen, is nog niet platgetreden door het massatoerisme, maar is een tijdelijke thuis voor vakantiegangers die houden van rustige autocarritten, wandelen en lekker eten...
Kortom, dit wordt een leuke, gezellige 5-daagse waar je nog lang van kan nagenieten!

Inbegrepen:

4 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

reis en excursies met luxe autocar

alle inkomgelden volgens programma

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 06/12/2022

Niet inbegrepen:
 • tafeldrank
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon.
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat
Kinderen Kids-ID.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Reisprogramma:

Ontbijt Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Frankfurt, stad vol contrasten en verrassingen

  Vanuit onze opstapplaatsen rijden we via de Duitse autowegen naar Frankfurt. Tijdens een geleide stadswandeling vallen we van de ene verbazing in de andere. Frankfurt is een stad van superlatieven. We wandelen langs de Frankfurter Dom naar de Römerberg met de Frankfurter Römer (stadhuis), verder naar de Altstadt, geheel terug opgebouwd na de Tweede Wereldoorlog, volgens de originele plannen. We houden een rustig tempo aan en genieten hierna nog van wat vrije tijd. We vervolgen onze weg richting Weibersbrunn waar we hartelijk ontvangen worden door de familie Roth in Hotel Jägerhof, ons hotel voor de volgende 4 nachten.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Bronnbach

  Vandaag beginnen we ons bezoek aan de Spessart met een mooie rit naar Bronnbach. Dit dorpje ontstond in het Spessartwoud rondom de cisterciënzerabdij die hier in 1153 gesticht werd. Van een oorspronkelijk houten optrekje is deze abdij uitgegroeid tot een prachtig bouwwerk in romaanse, gotische en barokstijl. We maken hier een wandeling door de tijd en eindigen in de vinotheek voor een glaasje overheerlijke Frankenwijn (facultatief). Vervolgens rijden we verder naar Wertheim. Dit stadje ligt aan de samenvloeiing van de Main en de Tauber, onder aan de voet van de prachtige burcht van de graven van Wertheim. We gaan te voet op verkenning in het stadje, genieten van de prachtige, kleurrijke vakwerkhuizen en brengen een bezoek aan de munsterkerk met haar praalgraven. Tot slot nemen we het treintje dat ons tot boven aan de burcht brengt. Hier genieten we van een weids uitzicht over de stad en de rivieren. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Aschaffenburg en Johannisburg (OD)

  Aschaffenburg, de belangrijkste stad in de Spessart, ook wel het ‘Beierse Nice van Ludwig I’ genoemd, staat vandaag op ons programma. Hier bezoeken we het indrukwekkende renaissanceslot Johannisburg, voormalig paleis van de keurvorsten van Mainz. Verder via een mooie wandelweg naar het Pompejanum, een prachtige Romeinse villa gebouwd in opdracht van Ludwig I. In de namiddag verkennen we de stad verder. 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Sprookjesachtige Spessart

  Vandaag brengen we door in een sprookjesachtige sfeer. We starten onze dag met een bezoek aan Schloss Mespelbrunn. Dit prachtige slot ligt verscholen in het Spessartwoud en wordt nog steeds bewoond door de nazaten van ridder Von Echten. Na de middag bezoeken we Lohr am Main. In het bezienswaardige historische centrum maken we een wandeling en komen we meer te weten over Sneeuwwitje, het beroemde sprookje geschreven door de gebroeders Grimm. Ook brengen we een bezoek aan kasteel Lohr met het befaamde Spessartmuseum. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen

  De route van het ijzer

  We verlaten ons hotel in Weibersbrunn en maken een mooie rit door de Spessart richting de Kurtz Ersa Hammerschmiede, een ijzersmederij daterend uit de 18e eeuw. Tot op de dag van vandaag wordt hier nog steeds ijzer verwerkt. We brengen een bezoek aan het museum en wonen een demonstratie van ijzersmeden bij. We vervolgen onze weg richting Miltenberg waar we een korte stadswandeling maken. Na de vrije lunch keren we huiswaarts. 

Hotel Jägerhof/Spessart Lodges

Omgeving

Is gelegen in het hartje van het natuurpark Spessart in Weibersbrunn. 

Kamerbeschrijving

Kamers: de modern en comfortabel ingerichte kamers, in landelijke stijl, zijn uitgerust met bad/douche en toilet, haardroger, TV en gedeeltelijk met balkon.

Logies
11A : standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.)
Faciliteiten
 • bar
 • restaurant
 • WiFi
 • tuin en terras
 • rookvrije kamers
Maaltijden

Het hotel beschikt over een restaurant waar traditionele Beierse gerechten geserveerd worden: ’s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 4-gangen keuzemenu met saladebuffet.