Oostenrijk

Zillertal

 • Busreis

Vanaf € 825

Bereken uw prijs

Een welgemeende ‘Grüss Gott’ weerklinkt overal in dit meest gastvrije dal van de Oostenrijkse Alpen. Hier, in het Zillertal, waar de Ziller zich een weg baant doorheen een immense bergwereld als een schilderijtje zo mooi, met besneeuwde bergtoppen, fonkelende watervallen en pittoreske kerktorentjes, is het heerlijk vertoeven. Echt een bestemming om bij weg te dromen! Tradities worden hier nog met veel respect in ere gehouden en dat voelt men aan de heerlijke ‘Gemütlichkeit’ die het Zillertal vult! We trekken graag onze wandelschoenen aan en gaan op pad doorheen groene almweiden en geurende wouden, met enkel het geluid van de koebellen en een kabbelend beekje op de achtergrond. Als beloning genieten we van een adembenemend panorama waar we even stil van worden! Geniet in een traditionele berghut van een heerlijk frisse pint Zillertaler bier op de tonen van de sfeervolle volksmuziek van de vele muziekgroepen die de omgeving rijk is. Na deze reis zeggen we spontaan ‘Auf wiedersehen’!

Inbegrepen:

6 x diner, overnachting en ontbijt

3x diner, overnachting en ontbijtbuffet

1x broodjes op de heenreis

1x Apfelstrudel met koffie

1x Tiroleravond in het hotel

Inkomgelden volgens programma

reis en excursies met luxe autocar

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 12/11/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldrank
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
single kamer 11A: + € 60
tweepersoonskamer voor alleengebruik: + € 210
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon.
enkel annuleringsverzekering: € 6.50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

de volgorde van het programma kan wijzigen, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Aankomst in hotel

  Vertrek ’s morgens via de Duitse autowegen richting Oostenrijk. Via Fügen bereiken we ons gastoord Uderns in het Zillertal. We checken in in Hotel Standlhof 3*, waar we zeer gastvrij onthaald worden door Thomas & Johanna.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Verkenning Uderns

  In de voormiddag maken we  een wandeling in de omgeving van ons verblijfsoord. Na de lunch is er gelegenheid om naar de Schleierwaterval te wandelen, een spektakel van de natuur. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Zillertaler Höhenstrasse

  Na het ontbijt vertrekken we met plaatselijke minibusjes naar de Zillertaler Höhenstrasse. Deze weg behoort tot de mooiste alpenwegen van Oostenrijk, reikt tot een hoogte van 2020 m en biedt fantastische vergezichten over de Zillertaler Alpen. De Zillertaler Höhenstrasse is 37 km lang en loopt van Ried/Kaltenbach tot aan het tolhuisje bij Hippach. Te midden van de skiregio ‘Hochzillertal/Hochfügen’ maken we een kleine wandeling. Verder rijden we via Emberg naar Zellberg, waar we lunchen. Het hoogste punt van de Höhenstrasse is Melchboden dat een geliefde startplaats is voor parasailers en deltavliegers. Via Schwendberg keren we terug naar het dal. In de late namiddag worden we door Johanna, onze gastvrouw, nog verwend met Apfelstrudel und Kaffee. 

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Rondom het Rofangebergte

  ‘s Morgens vertrekken we naar ‘de badkuip van Kramsach’, het Reintaler Merenplateau, bestaande uit een vijftal meren. We wandelen langs de oevers van de Krummsee naar de Reintalersee. ’s Middags wordt in een Tiroler Gasthof een typische lunch geserveerd. In de namiddag brengen we nog een bezoek aan een oud Tiroler Bauernhof, gelegen in een wondermooi natuurpark. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Karwendel-Achensee

  Vandaag begeven we ons buiten  het Zillertal en rijden via de Achensee richting Pertisau, naar de Gramaialm. Hier maken we een wandeling over de almweiden. In de namiddag voorzien we nog wat vrije tijd in Pertisau, gelegen aan de zuidwestelijke oever van de Achensee Dit  pittoreske dorpje doet dienst als toegangspoort tot drie zacht stijgende grasvalleien die in schril contrast staan met de steile rotswanden van het nabijgelegen Karwendelgebergte.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Zillertal-rondrit

  In de voormiddag vertrekken we voor een rit door het Zillertal. Onze eerste stop is het mooie Tiroler dorp Finkenberg, gelegen op een zonneplateau, aan het begin van het Tuxertal. Van hieruit vatten we onze wandeling naar de Teufelsbrücke aan. Deze houten brug met tevens een houten dak overspant de diep uitgesneden Klamm en de Zemmbach. Onze chauffeur pikt ons op en brengt ons naar Mayrhofen. Met de grootste kabelbaan van Oostenrijk bereiken we een hoogte van bijna 2000 meter. Vanop het unieke Ahornplateau genieten we van een adembenemend panorama. Het bergstation is meteen een ideaal vertrekpunt voor een mooie wandeling. Na nog wat vrije tijd in Mayrhofen keren we terug naar Uderns. 

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen

  Huiswaarts

  Na het ontbijt verlaten we het Zillertal en keren huiswaarts via de Duitse autowegen. Thuiskomst in de vooravond. Het was aangenaam en mooi! Zo ‘puur’ hebben we Oostenrijk nog nooit beleefd!

Hotel Standlhof

Omgeving

Hotel Standlhof is heel gunstig gelegen (tussen Kaltenbach en Fügen) in het rustige en lieflijke dorpje, Uderns.

Kamerbeschrijving

Nette, verzorgde kamers voorzien van volledige badkamer met douche, toilet, telefoon, satelliet-TV, sommige met balkon.

Logies
11A:standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer 
Faciliteiten
 • receptie
 • restaurant
 • hotelbar
 • een prachtig aqua-paleis (geopend van 16.00 uur tot 19.30 uur, vrij gebruik vanaf 16 jaar (-16 jaar enkel onder begeleiding van ouders), naaktzone) met whirlpool, Finse sauna, Turks stoombad
 • solarium
 • skikelder
 • lift
 • parking
Maaltijden

’s Morgens een rijk gevuld Tirools ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen keuzemenu (keuze uit 3 hoofdgerechten, waarvan 1 vegetarisch gerecht) met saladebuffet. Verzorgde maaltijden. Op 25/12 wordt een kerstmenu (5-gangenmenu) geserveerd.