Duitsland

Oostfriesland

 • 25/10/2024
 • 22/11/2024
 • Busreis

Vanaf € 390

Bereken uw prijs
Basis conditie vereist

Wie zijn wereld ook naar het noorden toe wil verruimen moet eens meereizen naar Oostfriesland! Dit kleine stukje Duitsland ligt helemaal weggestopt tegen de Noordzee en het Nederlandse Groningen. Men noemt het wel eens ‘het groene paradijs’ of ‘het noordse bloemenland’. Beide waarmerken hebben alles te danken aan de veenondergrond, de ontelbare waterlinten, de bloemenparken en de lieftallige veendorpen waar windmolens draaien. De stadjes vertellen hier over het verleden, maar denk vooral niet dat u terecht zal komen in een achtergebleven uithoek van Duitsland. De toerist is er van harte welkom, de fietspaden worden er plat gereden en voor de wandelaars is er keuze tussen weidse landschappen of besloten bosgebieden. Het is heerlijk kuieren in de stadjes en met de autocar kan men er mooie ritjes doorheen een ruraal landschap van verstilde dorpjes maken. Ooit al gehoord van de Meyer Werft, de Jeverse Leidenschaften, de Ostfriesenkuchen, de beruchte Moorgeist of de Wiesmoor Blumenhalle? Aarzel dan niet en reis met ons mee. Het is de enige plaats waar u met ‘MOIN, MOIN’ (vrij vertaald: van harte welkom) wordt begroet!
!

Inbegrepen:

reis en excursies met luxe autocar

2 x diner, overnachting en ontbijtbuffet in het hotel 

3 x lunch

uitstappen ter plaatse

inkomgelden: Meyer Werft

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/10/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldrank
 • avondmaal terugreis
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
11A éénpersoonskamer: + € 32
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30

 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27

 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel

 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Wandeling veengebied Wiesmoor

  Vertrek 's morgens via Eindhoven, Nijmegen, Apeldoorn, Deventer, Oldenzaal, Lingen naar het Duitse Sande. Lunch in ons hotel. In de namiddag rijden we naar Wiesmoor en maken we een mooie natuurwandeling in het veengebied rond Wiesmoor. Diner, overnachting in ons hotel.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Emden en Greetsiel

  We vertrekken richting Emden, maar eerst bezoeken we het Emssperrwerk, het reuzegrote en indrukwekkende sluizenstelsel, dat zeer belangrijk is voor de Meyer Werft. Emden heeft een zeehaven maar dat is niet te zien in het oude centrum met de oude stadswallen, het imposante gebouw van het Ostfriesisches Landesmuseum, de gezellige winkelstraten en het marktplein aan het water. Na wat vrije tijd rijden we naar Greetsiel, één van de meest schilderachtige havenstadjes in Oostfriesland. Greetsiel is apetrots op z'n bijna peperkoeken huisjes in de dorpskern waar de nostalgie van afdruipt. We maken een wandeling in een subliem stuk natuur, gebeiteld tussen de haven en de Waddenzee. Terug naar ons hotel voor avondmaal en dansavond met livemuziek.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen

  Meyer Werft

  Na het heerlijke Oostfriese ontbijtbuffet rijden we naar Papenburg. We bezoeken er de indrukwekkende Meyer Werft. Hier worden de echte ‘mastodonten’ van 's werelds grootste luxe-cruiseschepen op stapel gezet. Middagmaal. We keren huiswaarts met de nodige tussenstops. 

Hotel Auerhahn

Omgeving

Het hotel is gelegen nabij het centrum van Sande.

Kamerbeschrijving

Kamers: verzorgde kamers uitgerust met douche en toilet, telefoon, TV. Lift.

Logies
11A : standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer
Maaltijden

Het hotel beschikt over een restaurant waar verzorgde maaltijden worden geserveerd: ontbijtbuffet en ’s avonds een buffet met koude en warme gerechten.