Duitsland

Berlijn

 • 28/10/2023
 • Busreis

Vanaf € 545

Bereken uw prijs

Weinig steden kunnen de laatste 50 jaar terugblikken op een zo bewogen, meestal dramatische geschiedenis, als de stad Berlijn. Jarenlang was de stad een product van de Koude Oorlog, letterlijk in twee gesneden door de beruchte Muur. Na de val van de Muur heeft de herenigde metropool haar wereldstadritme weer te pakken en valt er veel nieuws te ontdekken, niet alleen de oude kunstschatten, maar ook de nieuwe en gerenoveerde sites, verspreid in beide stadsdelen. Het gezegde ‘Berlijn is een reis meer dan waard’ is nog steeds actueel. Hier kunt u een stukje geschiedenis proeven en zeggen: ‘Ik ben ter plekke geweest.’.

Inbegrepen:

4 x overnachting en ontbijtbuffet

2x lunch

1 x diner

reis en excursies met luxe autocar

revue-voorstelling

deskundige begeleiding

audioguide systeem

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 20/11/2022

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven 
 • overige inkomgelden: Museuminsel, boottocht
 • reis-en annuleringsverzekering
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering : € 9/dag/persoon.
Enkel annuleringsverzekering : : € 6.50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-ID.

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
Opmerking:

Voorstellingen Friedrichstadt-Palast steeds onder voorbehoud. Afhankelijk van de datum dat de voorstelling doorgaat kunnen er zich verschuivingen in het programma voordoen.

Deze reis is niet geschikt voor rolstoelgebruikers en mensen met beperkte mobiliteit, omwille van de beperkte toegankelijkheid en de veiligheidsvoorschriften van bepaalde bezoeken.

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Aankomst Berlijn

  We vertrekken in de vroege morgen via Venlo en Hannover naar Berlijn. Onderweg maken we de nodige stops. In de vooravond komen we aan in de Duitse hoofdstad en na een korte kennismaking rijden we naar ons hotel voor de volgende 4 nachten, het Park Inn Berlin Alexanderplatz 4*.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen

  Bezoek aan centrum van Oost-Berlijn

  Na het ontbijt begeven we ons naar het centrum van het vroegere Oost-Berlijn: Niederkirchnerstrasse, Zimmerstrasse, Checkpoint Charlie, East Side Gallery, Marienkirche, Alexanderplatz, het Rotes Rathaus, de Neptunusfontein,… We blijven de hele dag in het voormalige Oost-Berlijn rondzwerven. Het hele muurverhaal beleven we van kortbij. Daarna gaan we naar Hackesche Höfe, een prachtig gerenoveerd complex. Als afsluiter gaan we na ons diner in het hotel nog even de stad in en bezoeken we er het Manhattan van Berlijn: Sony Center.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen

  De omgeving rond Brandenburger Tor + Verkenning West-Berlijn

  De voormiddag wordt volledig gewijd aan de omgeving rond Brandenburger Tor: Pariser Platz, de locatie waar alle groten der aarde ooit vertoefd hebben, de Reichstag, het Regierungsviertel, Bundeskanzleramt, Hauptbahnhof, het zijn allemaal ongelooflijk indrukwekkende gebouwen. Na de lunch maken we een wandeling rond het mooiste stukje oud Berlijn, zoals de Gendarmenmarkt. Als afsluiter ontdekken we met de autocar reeds een stukje van het voormalige West-Berlijn: Kurfürstendamm, Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche en Bahnhof Zoo. Deze avond worden we verwacht in het Friedrichstadt-Palast voor de bekende revue/show en zang ‘ARISE Grand Show’, een glamoureus spektakel dat een storm van emoties zal ontketenen. Een ontroerende show vol hoop, geluk en levensvreugde. (vanaf september mogelijk nieuwe voorstelling). Welkom bij de nummer 1 in Berlijn voor entertainment! (Geen voorstelling afreis 21.07.2023 & 13.08.2023 & 10/09/2023)

  Welkom in Europa’s grootste revue-theater! In dit theater met 1.900 zitplaatsen wordt de revue ‘ARISE Grand Show, liefde is sterker dan tijd’ opgevoerd. (vanaf oktober mogelijk nieuwe voorstelling). ARISE betekent opstaan, niet opgeven en vertrouwen houden in de kracht van liefde. Met meer dan 100 prachtige artiesten op het grootste theaterpodium ter wereld zorgt het productiebudget voor fantastische kostuum- en toneelontwerpen in ongekende dimensies. Lichamelijke perfectie en artistieke uitmuntendheid die vaak tot tranen toe ontroeren. Welkom bij de nummer 1 in Berlijn voor glamoureus entertainment. Deze revue, die kan wedijveren met de béste shows in Europa, is in de prijs inbegrepen. (Voorstellingen Friedrichstadt-Palast steeds onder voorbehoud! Afhankelijk van de datum dat de voorstelling doorgaat kunnen er zich verschuivingen in het programma voordoen. Geen shows in juli en augustus)

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen

  Bezoek aan Treptower Park en het 'museuminsel'

  Deze morgen begeven we ons naar Treptower Park, een park dat men gezien moet hebben. Daarna gaan we naar het ‘Museuminsel’, het eiland in de Spree. Hier bevinden zich een vijftal musea: het Pergamonmuseum, het meest prestigieuze van Berlijn (voor klassieke archeologie en archeologie uit het Midden-Oosten), het Bode-Museum, de Alte Nationalgalerie, het Altes Museum en het Neues Museum. Onze lunch nuttigen we in Berlin-Mitte… Ook is er gelegenheid voor de geïnteresseerden om een boottocht te maken op de Spree. Anderen hebben een ideaal moment om Berlijn zelf verder te ontdekken

 • dag 5

  Terugreis

  Na het ontbijt vertrekken we huiswaarts, dit was een toffe reis!

Park Inn Berlin Alexanderplatz 4*

Kamerbeschrijving

De modern uitgeruste kamers beschikken over een badkamer met douche en toilet, haardroger, telefoon, TV, minibar en safe. Cocktailbar en lift. 


Logies
11A: standaard éénpersoonskamer;
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.)

Maaltijden

U start de dag met een uitgebreid ontbijtbuffet, ’s avonds serveert men een internationale en ‘Berlin-Brandenburgische’ keuken. De centrale ligging van het hotel en de talrijke eetgelegenheden in de buurt, nodigen zeker en vast uit om zelf te kiezen wat u wenst te eten ‘s avonds. Toch liever in het hotel dineren, dat is mogelijk mits een supplement van € 69.