Italië

Fietsvakantie van Bolzano naar Venetië

 • 20/04/2024
 • 12/10/2024
 • Busreis

Vanaf € 1670

Bereken uw prijs
Goede conditie vereist

Een fietsvakantie van Bolzano naar Venetië staat garant voor een avontuurlijke reis die je meeneemt door enkele van de mooiste landschappen van Noord-Italië. Tijdens deze actieve reis zul je de perfecte  balans vinden tussen de charme van historische steden en de pracht van de natuur. Fiets langs pittoreske wegen en geniet van de gevarieerde Italiaanse cultuur, van de Duitse invloeden in Bolzano tot de romantische kanalen van Venetië. Met de ondersteuning van een elektrische fiets kun je moeiteloos heuvels beklimmen en volop genieten van deze unieke fietstocht. Laat je verrassen door de culinaire hoogstandjes en de rijke geschiedenis van de regio terwijl je op weg bent naar de betoverende waterstad Venetië.

Inbegrepen:

8x diner, overnachting en ontbijtbuffet

1 x broodjes op de heenreis

6 x lunchpakket

overtocht Gardameer per boot
waterbus naar Venetië

huur elektrische fiets

bagagevervoer tussen de hotels

reis met luxe autocar

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/10/2023

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • eventuele overige inkomgelden
 • persoonlijke uitgaven
 • helm en fietstas, we raden aan deze van thuis mee te brengen
 • reis- en annuleringsverzekering
Toeslagen
single kamer (11A): + € 284
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering: € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Heenreis

  Vertrek ’s morgens vanuit onze opstapplaatsen via Duitsland en Oostenrijk naar de regio Zuid-Tirol in Italië. We overnachten in Hotel Masatsch (of gelijkwaardig) vlakbij Bolzano.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bolzano - Trento (70 km)

  We volgen vandaag voornamelijk het fietspad langs de rivier de Adige. Rondom ons zien we fruitboomgaarden en wijngaarden. Het hooggebergte verdwijnt steeds verder in de achtergrond. We verlaten het Duitstalige gedeelte van Italië en overnachten vanavond in Hotel Everest (of gelijkwaardig) in Trento.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Trento - Cavaion Veronese (56 km fiets & ferry)

  Vanuit Trento volgen we de oever van de Adige tot in Rovereto. We verlaten de rivier en keren westwaarts langs rustige wegen richting Nago. We worden beloond met een panoramisch uitzicht over het Gardameer. We dalen af naar het pittoreske Torbole. Vanuit Riva Del Garda nemen we in de namiddag de ferry naar Bardolino. Een boottocht over het Gardameer van ongeveer 4u. Vanuit Bardolino is het
  nog ongeveer 5km naar onze verblijfplaats, Hotel Romantic (of gelijkwaardig) in Cavaion Veronese.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Cavaion Veronese - Verona (40 km)

  We verlaten het heuvelachtige landschap rondom het Gardameer. We fietsen door prachtige wijngaarden en bloemrijke velden. De rivier de Adige kruist opnieuw ons pad en toont ons de weg naar Verona. Het oude centrum nodigt uit voor een terrasje. Passeer ook zeker het balkon van Romeo & Julia, de bezienswaardigheid waar Verona voor gekend staat. We overnachten in Hotel Maxim (of gelijkwaardig) in Verona.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Verona - Vicenza (70 km)

  Het eerste deel van de tocht verloopt voornamelijk over vlakke wegen tussen de wijnranken. Na een tijdje bereiken we de heuvels van de ‘Monti Berici’, aan de rand van Vicenza. Met behulp van onze elektrische fiets mag de beklimming geen probleem zijn. We genieten immers van een prachtig uitzicht op de lager gelegen stad. De heerlijke afdaling nemen we er graag bij. Overnachting in Hotel De La Ville (of gelijkwaardig) in Vicenza.

 • dag 6 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Vicenza - Padova (50 km)

  Bij het verlaten van Vicenza zien we verschillende Venetiaanse villa’s zoals de Villa Rotonda. Via de Bacchiglione rivier fietsen we naar Abano Terme, een van de beroemdste kuuroorden van Italië. We vervolgen onze ‘monumentale’ route langs de Bacchiglione rivier naar het fascinerende stadje Padova, met zijn beroemde Giotto kapel en Prato della Valle, één van de grootste pleinen van Europa. Overnachting in Hotel Methis (of gelijkwaardig).

 • dag 7 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Padova - Marcon, Venetië

  Vandaag fietsen we door het vlakke gedeelte van de Veneto. We volgen het Brentakanaal en kijken onderweg onze ogen uit: wat een schitterende, Venetiaanse villa’s (zeg maar gerust ‘paleizen’). De prachtige Villa Pisani, Villa Foscari en Villa Widmann zijn de 3 welke voor bezoekers zijn opengesteld. We bereiken Marcon, het vasteland van Venetië en overnachten de komende 2 nachten in Hotel Antony Palace (of gelijkwaardig) in Marcon.

 • dag 8 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Venetië

  Volledige dag om op eigen tempo de stad Venetië te verkennen. De waterbus of vaporetto brengt ons van het vasteland tot aan het San Marcoplein. Naar wens kan u samen met de reisleider een wandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden maken.

 • dag 9 Ontbijt inbegrepen

  Terugreis

  Na een laatste ontbijt vatten we de terugreis aan.

Diverse hotels Bolzano-Venetië

Kamerbeschrijving

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer