Hongarije

Boedapest 'NIEUW'

 • Vliegreis
 • Busreis

Vanaf € 895

Bereken uw prijs

Boedapest, trotse hoofdstad van Hongarije, schittert aan de Donau. Uitzonderlijk is het perfecte contrast tussen de rechter- en linkeroever. Negen bruggen waaronder de prachtige Kettingbrug, verbinden de stadsdelen Boeda en Pest met elkaar. Het stadsdeel Boeda, op de westelijke oever van de Donau, is tegen en op de heuvels gebouwd. Hier bevinden zich de meeste historische bouwwerken, waaronder de Burchtheuvel met het Boeda-kasteel, de Matthiaskerk en het Vissersbastion. Daartegenover Pest, zo plat als een pannenkoek of, zoals een Hongaar zou zeggen, een 'lángos' (een plat geslagen oliebol), is het moderne deel van de stad, het zakelijke, politieke en financiële centrum, waar de meeste winkels gevestigd zijn en het zakenleven hoogtij viert. Het is niet overdreven om te zeggen dat Boedapest één van de mooiste en ook best gelegen hoofdsteden van Europa is. Maar Boedapest heeft haar bekendheid eveneens te danken aan de vele thermale baden en koffiehuizen die de stad rijk maken. Boedapest, een mix van jong en oud: de prachtige architectuur is de stille getuige van een rijk verleden, maar de glorierijke stad aan de oevers van de Donau maakte de laatste jaren ook een stevig moderniseringsproces door. Het ideale moment dus om deze stad samen met ons te ontdekken…

Inbegrepen:

4 x overnachting en ontbijtbuffet

4 x diner

3 x lunch

alle excursies met luxe Carolus autocar

rechtstreekse vlucht heen Brussel – Boedapest en terug met Brussels Airlines

inkomgelden volgens programma

audioguide systeem

deskundige begeleiding

luchthaventransfer heen en terug

BTW, wegen-, verblijf- en luchthaventaksen cfr. 01/12/2022

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • eventuele overige inkomgelden
 • reis- en annuleringsverzekering
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat. 

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, hotel Serwir
Opmerking:

Bij reservatie officiële naam doorgeven !
Het programma van de 1e en 5e dag kan wijzigen afhankelijk van het vluchtschema.

Valuta:

Hongaarse forint:  100 HUF = € 0,24

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Aankomst in ons hotel

  We vertrekken met onze rechtstreekse vlucht naar Boedapest. We stappen in de luxe autocar en rijden naar ons hotel, gelegen in het centrum van Boedapest, het 4*-hotel Mercure Korona.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Verkenning Boedapest

  Na een heerlijk ontbijt starten we de verkenning van Boedapest met een bezoek aan het imposante neogotische parlementsgebouw. Na de lunch gaan we naar de burchtwijk, het oudste stadshart van het stadsdeel Boeda. We verkennen de burchtheuvel met z’n vele gotische gebouwen, de Matthiaskerk, het Vissersbastion en de pleinen van het Koninklijk Paleis. 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  sightseeing-toer

  Vandaag ontdekken we de Pestzijde. We maken een grote sightseeing-toer met een uitgebreide stop aan het immense Heldenplein, met een wandeling langs de interessantste omliggende bezienswaardigheden. We beëindigen onze stadsrondrit aan de “bas-Stephanusbasiliek”. In de namiddag hebben we een bezoek gereserveerd aan de Hongaarse Staatsopera achter de schermen en nemen vervolgens nog een kijkje in het Gellért-badhuis, aan de voet van de Gellért-heuvel.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Gödöllö & Szentendre

  In de voormiddag rijden we naar «Gödöllö», waar we het voormalige zomerpaleis van keizer Franz Josef en keizerin Sisi bezoeken. Verder naar Szentendre, dit historische en charmante kunstenaarsstadje ligt aan de Donaubocht en is een open doek voor fotografen. Het bulkt hier van de pastelkleurige gevels, smalle geplaveide straatjes en mooie barokke pleinen. Szentendre is een toonbeeld van kleine winkeltjes en galerieën, die vrijwel op iedere straathoek te vinden zijn. De geïntresseerden krijgen de gelegenheid om het Marsepeinmuseum (ca € 5) te bezoeken. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen

  Nog een laatste bezoek aan Boedapest + vrije tijd

  We zetten onze verkenning van Boedapest verder met een bezoek aan de synagoge en het Joods Museum. Erna genieten we nog van wat vrije tijd alvorens we ons naar de luchthaven begeven voor de vlucht naar Brussel. Verder met een transfer naar onze afstapplaatsen.

4*- Mercure Hotel Korona

Kamerbeschrijving

Het hotel beschikt over een bar, restaurant, fitnessruimte, sauna en zwembad. Lift. Modern ingerichte kamers voorzien van douche en toilet, haardroger, telefoon, satelliet-TV, radio, minibar, safe, airconditioning. 

Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw)

Maaltijden

In het restaurant worden heerlijke internationale gerechten geserveerd.