Duitsland

Oud en Nieuw in Lüneburg

 • 29/12/2022
 • Busreis

€ 985

Bereken uw prijs


Oudejaarsavond vieren met ‘inhoud en elegantie’ in een uitstekend hotel, waar u zal genieten van een comfortabel verblijf, lekkere maaltijden en een feestelijke, elegante oudejaarsavond. Sfeervolle dagen met een afwisselend en verrassend reisprogramma in en om Lüneburg. Geschiedenis, het moderne leven en de unieke ambiance is wat we op deze reis beleven. We wandelen langs opmerkelijke vakwerkhuizen die in de loop der eeuwen intact gebleven zijn, verkennen Hamburg met zijn vitale handelsgeest en kosmopolitische karakter en worden gefascineerd door het werkelijk prachtige, middeleeuwse beeld en de charme van de universiteitsstad Lüneburg. Oudejaarsavond belooft een feestelijke en mystieke avond te worden met een betoverende animatie, een mooi vuurwerk en live-muziek. Kortom we gaan 2023 vreugdevol tegemoet...!

Inbegrepen:

4x overnachting en ontbijtbuffet

3 x diner

deelname aan het silvester-gala met een gala-diner, onthaal met aperitief, toast op het nieuwe jaar, vuurwerkshow en live-muziek (avondkledij verplicht!)

1 x broodjes op de heenreis

Nieuwjaarsconcert op 01/01/2022 in het theater van Lüneburg 

reis en excursies met luxe autocar

alle inkomgelden volgens programma: stadhuis Lüneburg, havenrondvaart Hamburg, toegang Plaza Elbphilharmonie, Miniatur Wunderland, …

audioguide systeem

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 13/09/2022

deskundige begeleiding

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering.
Afreisdata Prijs per persoon in Type 22A
29/12/2022 € 985
Toeslagen
K11A: € 180
Verzekeringstarief:

VERZEKERINGSTARIEF:
Globale reisverzekering: € 9/dag/pers.
Enkel annuleringsverzekering: € 6,50/dag/pers.

Opstapplaatsen:

OPSTAPPLAATSEN:
• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, Hotel Serwir


(vertrektijden worden later meegedeeld)

Reisprogramma:

Ontbijt Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Vakwerkensemble in Celle

  Vertrek ’s morgens vanuit onze opstapplaatsen via Venlo en Dortmund naar Celle. In Celle, ooit de zetel van de hertogen van Brunswijk-Lüneburg, bevindt zich het grootste vakwerk- ensemble van Europa. De stad is een pareltje van de Duitse vakwerkbouw. Tijdens een geleide wandeling door de pittoreske straatjes ontdekken we het slot en de vele gerestaureerde ambachtshuizen. Verder noordwaarts naar ons hotel voor de volgende 4 nachten, het mooie 4*-hotel Best Western Premier Castanea Resort, rustig gelegen net buiten het centrum van Lüneburg. 

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Hamburg

  Via de historische Vismarkt, Sankt Pauli en de Landungsbrücken rijden we Hamburg binnen,  na Berlijn de tweede grootste stad en de belangrijkste havenstad van Duitsland. We brengen een bezoek aan de barokke Sint-Michielskerk, de trots van Hamburg. De toren fungeerde lange tijd als oriëntatiepunt voor de schepen die via de Elbe de stad binnenvoeren. We wandelen langs de mondaine Jungfernstieg naar het Rathaus. Dit prachtige zandstenen gebouw opgetrokken in neorenaissancestijl domineert het stadscentrum met zijn indrukwekkende architectuur. Een havenrondvaart door één van de grootste havens van Europa is een must bij een bezoek aan Hamburg. Aansluitend genieten we nog van wat vrije tijd.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Een symbiose van traditioneel en modern Hamburg & oudejaarsavond


  Na het ontbijt vertrekken we opnieuw naar Hamburg. HafenCity, de nieuwe uitbreiding van de Hamburgse binnenstad, is een geslaagde herontwikkeling van de haven, met als meest spectaculaire verbouwing het Kaiserspeicher-pakhuis tot de Elbphilharmonie. We brengen een bezoek aan het 4000 m2 grote Plaza, gelegen tussen het historische en het nieuwe gedeelte van de nieuwe Elbphilharmonie, van waarop we kunnen genieten van een weids panorama over Hamburg op een hoogte van 37 meter. In het Kesselhaus bewonderen we de maquette van dit ‘masterplan’ en krijgen we een goed beeld van hoe traditie en moderniteit hier in een unieke symbiose gecombineerd worden. Tijdens een geleide wandeling door de 100 jaar oude Speicherstadt, ’s werelds grootste aaneengesloten complex van pakhuizen, gaat onze aandacht naar de baksteenarchitectuur van Hamburg. Tot de 20e eeuw bleef baksteen namelijk het traditionele bouwmateriaal van de stad en zo bezorgde het materiaal deze Hanzestad haar typische uitzicht. In de namiddag staat een bezoek aan het Miniatur Wunderland op het programma, dat de grootste tentoonstelling van modeltreinen ter wereld bezit. We keren tijdig terug naar ons hotel om ons klaar te maken voor de gala-avond. Dresscode: avondkledij verplicht!

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Nieuwjaar in Lüneburg

  Na een rustig ontbijt bezoeken we de 1000 jaar oude zoutstad Lüneburg. De prachtige koopmanshuizen met karakteristieke gevels getuigen ook nu nog van de grote rijkdom van de Lüneburger zouthandelaren. Gedurende een geleide stadswandeling ontdekken we de historische binnenstad die lijkt op een groot openluchtmuseum van de baksteengotiek en renaissance. Lüneburg heeft de Tweede Wereldoorlog ongeschonden doorstaan, waardoor het prachtige middeleeuwse stadsbeeld goed bewaard is gebleven. In de late namiddag wonen we het nieuwjaarsconcert bij in het theater van Lüneburg.

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen

  Huiswaarts

  Na het ontbijt vatten we de terugreis aan langs de Duitse autowegen naar België.

BW Premier Castanea Resort

Omgeving

Best Western Premier Castanea Resort ligt tussen de Lüneburgse Heide en het natuurgebied Elbtalaue.

Kamerbeschrijving

U verblijft er in ruime, klassiek ingerichte kamers voorzien van alle gewenste comfort.

Logies

11A: éénpersoonskamer (beperkt)

22A: tweepersoonskamer 

Faciliteiten
 • receptie
 • bar
 • restaurant
 • zwembad
 • fitness
 • wellnesscentrum
 • sauna
 • lift
 • kluisje
 • gratis WiFi
Maaltijden

Best Western Premier Castanea Resort Hotel verzorgt 's ochtends een prima ontbijtbuffet, 's middags gebak en 's avonds regionale gerechten. In het restaurant van Castanea Resort worden de gerechten met uiterste zorg bereid: een rijkgevuld ontbijtbuffet en uitstekend verzorgde diners. Op oudejaarsavond worden we in het restaurant uitgenodigd voor een verfijnd samengesteld gala-diner.