Verenigd Koninkrijk

Londen

 • 28/10/2023
 • 01/12/2023
 • Busreis

Vanaf € 395

Bereken uw prijs

Andere verkeersmiddelen mogen u (op het eerste gezicht) sneller in Londen brengen, bij ons bergt u uw bagage probleemloos in de kofferruimte van de luxe autocar en reist u vlot en comfortabel door de Kanaaltunnel tot in het hartje van de stad. Onderweg krijgt u een boeiende inleidende commentaar van de reisleider en geniet u van het heuvelachtige landschap van Kent. Londen binnenrijden is op zich ook al een belevenis. Er zijn ontelbare mogelijkheden voor eenieders interesse: historische gebouwen en kerken, imponerende straten en prachtige winkels, mooie parken, talrijke musea met kostbare schatten en onbeperkte mogelijkheden om gezellig uit te gaan. Inderdaad, Londen is een wereldstad waarin u altijd wat beleeft!

Inbegrepen:

2x overnachting en ontbijtbuffet

ferry heen en terug

Reis en stadsrondritten met luxe autocar

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 05/12/2022

Niet inbegrepen:
 • tafeldranken
 • overige maaltijden
 • inkomgelden (richtprijzen zie programma)
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: € 9/dag/persoon.
Enkel annuleringsverzekering: € 6,50/dag/persoon.

Reisformaliteiten:

Geldige internationale reispas.

Opstapplaatsen:
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, Hotel Serwir
 • Loppem, E40 Carpooling
Opmerking:

plaatselijke tijd: Belgische tijd – 1 uur.
Dagindeling van ons programma kan wijzigen afhankelijk van openingstijden van bezochte locatie.
Adapter voor het elektriciteitsnet in Engeland is gewenst.

Programma onder voorbehoud van wijziging.

Valuta:

onderweg en ter plaatse Britse pond.
Britse pond, 1 GBP = ca. € 1,15

Reisprogramma:

Ontbijt

 • dag 1

  De highlights van Londen

  Vertrek in de vroege ochtend richting de ferry voor de overzet naar het Verenigd Koninkrijk. We rijden naar Londen, waar we zullen aankomen in de late voormiddag. We maken meteen van de gelegenheid gebruik om een wandeling te maken langs de Tower of Londen en over de bekendste brug van Londen, ‘Tower Bridge’. Onze chauffeur pikt ons op voor een stadsrondrit langs de City, de linkeroever van de Thames, de Houses of Parliament, Westminster Abbey, Whitehall en Trafalgar Square naar Waterloo Place. Onze reisleider brengt ons naar Piccadilly Circus en vervolgens naar Leicester Square. We wandelen verder naar Covent Garden, leuk om te vertoeven. Inchecken doen we in het Clayton hotel Chesswick 4* voor de volgende 2 nachten.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen

  Uitgebreide verkenning Londen

  Na een heerlijk Engels ontbijt vervolgen we ons stadsbezoek en rijden naar Lambeth Bridge. We wandelen langs de Thames (mooi uitzicht op de Houses of Parliament) via Westminster Bridge naar Parliament Square tot aan Westminster Abbey. Met de autocar rijden we via Victoria Street (New Scotland Yard) en Hyde Park Corner naar Waterloo Place. Wandeling naar Buckingham Palace voor de aflossing van de wacht en/of bekijken van de parade van The Royal Horse Guards. Aansluitend via Hyde Park naar Cromwell Road, waar tal van bekende musea gehuisvest zijn en ook het wereldberoemde warenhuis Harrods. We zetten onze stadsrondrit verder via Park Lane en Mayfair (Bond Street, Burlington Arcade). Aansluitend brengen we een bezoek aan de typische Camden Market. Verder via Regent Street, Piccadilly Circus, Trafalgar Square, Fleet Street en St Paul’s Cathedral. Wandeling over Millennium Bridge en de rechteroever van de Thames (Shakespeare’s Globe Theatre, Tate Modern en vele pubs en restaurants). 

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen

  Nog een laatste bezoek aan deze prachtige stad

  In de voormiddag maken we een geleide stadswandeling in de omgeving van Borough Market langs o.a. Southwark Cathedral en City Hall. We keren terug naar de Docklands waar we onder de Thames doorwandelen richting Greenwich. Wanneer we de tunnel uitkomen hebben we meteen een prachtig zicht op de Cutty Sark, een 19e-eeuwse theeklipper. Vertrek richting de ferry voor de overzet. Verder naar onze afstapplaatsen. 

Clayton hotel Chiswick

Kamerbeschrijving

De elegante kamers zijn uitgerust met douche, toilet, haardroger, flatscreen-TV, safe, koffie- en theefaciliteiten, gratis WiFi. U start de dag met een heerlijk ontbijtbuffet.


Logies
11A: standaard éénpersoonskamer
22A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw)