Duitsland

Hamburg 'NIEUW'

 • 19/10/2023
 • Busreis

Vanaf € 695

Bereken uw prijs

Geschiedenis, het moderne leven en de unieke symbiose is wat we op deze reis beleven. De handel over zee van de bedrijvige kooplieden van de Hanze zorgde in de late middeleeuwen voor een enorme bloei van de Hanzesteden. De bakstenen kathedralen torenden hoog boven alles uit. Nog steeds bepalen monumentale kerktorens en geweldige pakhuizen van baksteen het silhouet. We verkennen Hamburg met zijn vitale handelsgeest en kosmopolitische karakter. In Lübeck komen we meer te weten over de Hanze en ontdekken we de prachtige middeleeuwse architectuur. Afsluiten doen we in het charmante Bremen.

Inbegrepen:

4 x diner, overnachting en ontbijtbuffet 

reis en alle excursies met luxe Carolus autocar

alle inkomgelden volgens programma

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 01/12/2022

Niet inbegrepen:

• tafeldranken
• persoonlijke uitgaven
• reis- en annuleringsverzekering

Verzekeringstarief:

Globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
Enkel annuleringsverzekering: € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

Geldige identiteitskaart volstaat.

Opstapplaatsen:

• Mol, carpark Postelsesteenweg 27
• Hasselt, carpark Walenstraat 30
• Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
• Sint-Niklaas, Hotel Serwir
(vertrektijden worden later meegedeeld)

Reisprogramma:

Ontbijt Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Münster

  Vertrek ’s morgens vanuit onze opstapplaatsen via Venlo en Dortmund naar Münster, een stad die haar geschiedenis levendig houdt en is vooral bekend voor de ‘Vrede van Münster’. We maken een wandeling door het oude stadsgedeelte langs onder meer de Sint-Paulusdom, de Prinzipalmarkt met haar prachtige stadhuis en handelszaken en de Sint-Lambertuskerk. Verder noordwaarts richting Hamburg naar ons hotel voor de volgende 4 nachten, het 4*-hotel Panorama Billstedt

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Hamburg

  Via de historische Vismarkt, Sankt Pauli en de Landungsbrücken rijden we Hamburg binnen,  na Berlijn de tweede grootste stad en de belangrijkste havenstad van Duitsland. We brengen een bezoek aan de barokke Sint-Michielskerk, de trots van Hamburg. De toren fungeerde lange tijd als oriëntatiepunt voor de schepen die via de Elbe de stad binnenvoeren. We wandelen langs de mondaine Jungfernstieg naar het Rathaus, dat we indien mogelijk bezoeken. Dit prachtige zandstenen gebouw opgetrokken in neorenaissancestijl domineert het stadscentrum met zijn indrukwekkende architectuur. Een havenrondvaart door één van de grootste havens van Europa is een must bij een bezoek aan Hamburg. Aansluitend genieten we nog van wat vrije tijd.

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Lübeck

  Na een goede nachtrust en een rustig ontbijt staat Lübeck, de onbetwistbare koningin van de Hanzesteden, op ons programma. De stad ademt nog een middeleeuwse sfeer uit en het stadsbeeld wordt nog steeds bepaald door cultuurhistorische bezienswaardigheden die herinneren aan het roemrijke verleden van Lübeck. Het was hier dat de voorwaarden werden geschapen voor het uitgroeien van de Hanze tot de grootste handelsmacht van hun tijd. De door water omsloten binnenstad, met een bewogen geschiedenis van 1000 jaar, valt terecht onder monumentenzorg. De kerken en kloosters, de burgerhuizen en vestingwerken ogen als een uniek en harmonisch geheel. De Mariënkirche, een juweel van de baksteengotiek, heeft als voorbeeld gediend voor menige andere kerken in het Oostzeegebied.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Diner inbegrepen

  Een symbiose van traditioneel en modern in Hamburg

  Na het ontbijt vertrekken we opnieuw naar Hamburg. HafenCity, de nieuwe uitbreiding van de Hamburgse binnenstad, is een geslaagde herontwikkeling van de haven, met als meest spectaculaire verbouwing het Kaiserspeicher-pakhuis tot de Elbphilharmonie. We brengen een bezoek aan het 4000 m2 grote Plaza, gelegen tussen het historische en het nieuwe gedeelte van de nieuwe Elbphilharmonie, van waarop we kunnen genieten van een weids panorama over Hamburg op een hoogte van 37 meter. In het Kesselhaus bewonderen we de maquette van dit ‘masterplan’ en krijgen we een goed beeld van hoe traditie en moderniteit hier in een unieke symbiose gecombineerd worden. Tijdens een geleide wandeling door de 100 jaar oude Speicherstadt, ’s werelds grootste aaneengesloten complex van pakhuizen, gaat onze aandacht naar de baksteenarchitectuur van Hamburg. Tot de 20e eeuw bleef baksteen namelijk het traditionele bouwmateriaal van de stad en zo bezorgde het materiaal deze Hanzestad haar typische uitzicht. In de namiddag staat een bezoek aan het Miniatur Wunderland op het programma, dat de grootste tentoonstelling van modeltreinen ter wereld bezit. 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen

  Bremen

  Na het ontbijt vatten we de terugreis aan en rijden richting Bremen, gekend van zijn stadsmuzikanten. Het oude centrum met zijn marktplein, gedomineerd door de St. Petri Dom, herbergt een aantal mooie gebouwen uit de periode dat Bremen zijn welvaart te danken had aan het lidmaatschap van de Hanze. We maken nog een interessante wandeling. Verder langs de Duitse autowegen naar België.

4* Hotel Panorama Billstedt

Kamerbeschrijving

Alle kamers beschikken over bad of douche, toilet, TV en telefoon. Lift. 

Logies
11A: éénpersoonskamer
22A: tweepersoonskamer

Maaltijden

In het restaurant serveert men zowel regionale als internationale gerechten. ’s Morgens start u de dag met een ontbijtbuffet. ’s Avonds kan u genieten van een drankje in de bar.