Duitsland

Bamberg & Frankenland

 • 09/10/2023
 • Busreis

Vanaf € 645

Bereken uw prijs

Frankenland, een heuvelachtig gebied in het noorden van de Duitse deelstaat Beieren is een
veelzijdige streek. Heerlijke natuur gecombineerd met een ontdekkingstocht langs pittoreske plaatsen met een rijk verleden zoals Bayreuth, Coburg en de betoverend mooie stad Bamberg. Niet te missen zijn de kloosters, kerken, kastelen en de bisschoppelijke residenties. Bovendien worden we uiterst gastvrij onthaald in ons hotel.

Inbegrepen:

4 x diner, overnachting en ontbijtbuffet

4 x lunch

1 x broodjes op de heenreis

reis en excursies met luxe autocar

alle inkomgelden volgens programma

audioguide systeem

deskundige begeleiding

BTW, wegen- en verblijftaksen cfr. 30/11/2022

Niet inbegrepen:
 • tafeldrank
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering
Verzekeringstarief:

globale reisverzekering : € 9/dag/persoon
enkel annuleringsverzekering : € 6,50/dag/persoon

Reisformaliteiten:

geldige identiteitskaart volstaat. 

Opstapplaatsen:
 • Mol, carpark Postelsesteenweg 27
 • Hasselt, carpark Walenstraat 30
 • Antwerpen, Crowne Plaza Hotel
 • Sint-Niklaas, hotel Serwir
Opmerking:

programmaverschuivingen mogelijk. 

Reisprogramma:

Ontbijt Lunch Diner

 • dag 1 Diner inbegrepen

  Ebrach

  Vanuit onze opstapplaatsen rijden we via Aken, Keulen, Frankfurt en Würzburg naar het prachtige cisterciënzerklooster van Ebrach. Facultatief middagmaal onderweg. In Ebrach maken we kennis met een hoogtepunt van de barokke bouwkunst. De geschiedenis van het klooster en de prachtige kloosterkerk maken indruk. Vervolgens rijden we verder via een mooie route naar ons 4*-hotel Taste in Kulmbach.

 • dag 2 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bamberg

  Na een verzorgd ontbijt brengen we een bezoek aan kasteel Seehof vlak bij Bamberg. Dit statige paleis werd gebouwd als zomerverblijf voor de Bambergse prins-bisschop. We bezoeken de gerestaureerde appartementen en bewonderen de fonteinen in de rococotuin. Tijdens het middagmaal genieten we van lekkere, Frankische specialiteiten. In de namiddag bezoeken we de 1000 jaar oude bisschops- en keizersstad Bamberg. Deze stad, UNESCO Werelderfgoed en gelegen op 7 heuvels, wordt ook wel het ‘Frankische Rome’ genoemd. De wirwar van pleinen en kronkelende, smalle steegjes, prachtige, middeleeuwse en barokke gevels is inspirerend voor een mooie stadswandeling.  De bijzondere hoogtepunten zijn het oude stadhuis midden in de rivier, de prachtige rozentuin van de Nieuwe Residentie, de Oude Hofhouding met zijn middeleeuwse uitstraling, Klein Venetië aan de oever van de rivier en de Dom.  

 • dag 3 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Vierzehnheiligen & Coburg

  Alvorens we  naar Coburg rijden, bezoeken we  de prachtige Basiliek Vierzehnheiligen, een bedevaartskerk naar het ontwerp van Balthasar Neumann en gewijd aan de 14 noodhelpers. Het rococo-genade-altaar wordt omgeven door de beelden van de patroonheiligen. In Coburg rijden we eerst naar de hooggelegen Veste, ook ‘de kroon van het Frankenland’ genoemd. Veel vorstenhuizen hebben hier hun roots: van Queen Victoria tot ons Belgisch vorstenhuis.  Na het middagmaal maken we een geleide stadswandeling langs het historische raadhuis, het standbeeld van Prins Albert, de echtgenoot van Queen Victoria, het Münzmeisterhaus, één van de oudste vakwerkhuizen van Duitsland en de eerbiedwaardige Moriz-kerk. We bezoeken ook de Ehrenburg waar we op zoek gaan naar sporen van hertogen en hertoginnen en van koningen en koninginnen.

 • dag 4 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen Diner inbegrepen

  Bayreuth & de Frankische Schweiz

  We maken eerst een tocht door de mooie landschappelijke Fränkische Schweiz, een romantisch middelgebergte bepaald door het tijdperk van de witte Jura met zijn kalkrotsen, karstbronnen, diep ingesneden dalen en grotten met druipsteenformaties. Na een bezoek aan de Basiliek van Gössweinstein rijden we verder naar Bayreuth en komen hier meer te weten over de beroemde componist Richard Wagner. Na het middagmaal bezoeken we het Markgrafelijk Operagebouw, een meesterwerk van 18e-eeuwse barokke theaterarchitectuur met aansluitend een wandeling langs de voornaamste bezienswaardigheden in deze prachtige stad (een alternatief programma wordt voorzien indien een bezoek aan het Operagebouw niet mogelijk is: niet ver buiten de residentiestad Bayreuth bevindt zich het  fameuze Schloss Eremitage, het lustslot van de markgraven van Bayreuth met één van  de beroemdste en mooiste tuinen in de barokke stijl van Duitsland). 

 • dag 5 Ontbijt inbegrepen Lunch inbegrepen

  Seligenstadt

  Na een verzorgd ontbijtbuffet vatten we de terugreis aan met nog een stop in Seligenstadt.  We wandelen door het oude centrum met zijn mooie vakwerkhuizen tot aan de oever van de Main, waarbij de prachtige kloostertuin van de benedictijnenabdij niet mag ontbreken. Na het middagmaal rijden we verder huiswaarts.

Taste hotel Kulmbach

Kamerbeschrijving

De elegante kamers zijn uitgerust met douche/bad en toilet, telefoon en TV. 

Maaltijden

Verder beschikt het hotel over een restaurant waar dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet en regionale Frankische gerechten worden geserveerd.