Dalmatische Kust (Kroatië)

Mediterrane sfeer opsnuiven langs de Dalmatische kust…

Een prachtig blauwe zee als een tapijt van exclusieve makelij, omringd door duizend eilanden met overal vele schitterende, diepblauwe baaien, waarin de van zandsteen gebouwde huizen met stralend oranjerode daken u toelachen, dat is het typerende aan Dalmatië. Deze adembenemende reis zorgt werkelijk voor een gesmaakte combinatie tussen kust en cultuur. We verkennen vol bewondering deze prachtige streek die gekenmerkt wordt door een kust met gouden stranden en een binnenland met majestueuze bergen en steden met een overvloed aan cultuur en geschiedenis! De buitengewoon mooie kuststrook is omzoomd door talrijke eilandjes die als een parelsnoer in de azuurblauwe zee verspreid liggen. De cultuur gaan we onder andere opsnuiven in: de hoofdstad van de streek, Split, een belangrijke havenstad met Romeinse roots!; Trogir, een parel met de uitstraling van Venetië, maar veel intiemer; het kleinere en charmante Šibenik. Kroatië, dat veel geleden heeft onder de oorlog in de negentiger jaren van de vorige eeuw, is hier versterkt, mooier en met een nieuw élan uitgekomen. ‘Dobrodošli’, welkom in ons land. De Kroaten zijn trots op deze streek en laten u graag delen in haar schoonheid...

Toeslag:
1A: + € 158.

Kortingen:
kind 2 t/m 6 jaar in 2B: - € 300;
kind 7 t/m 11 jaar in 2B: - € 225;
3e volw. in 2B: - € 56.

Vreemde munten:
Kroatische kuna, 10 HRK = ca. € 1,33 en alle belangrijke creditcards.

Reisformaliteiten:
geldige identiteitskaart volstaat.
Kinderen Kids-ID.

Opmerking:
vlieg/autocar-reis.
Luchthavenvervoer Hasselt/Mol-Antwerpen en terug (€ 30/persoon), te reserveren bij boeking.
Bij reservatie officiële naam doorgeven !
Het programma van 1e en 8e dag kan wijzigen
afhankelijk van het vluchtschema.

Verzekeringstarief:
globale reisverzekering: € 4,50/dag/pers.
enkel annuleringsverzekering: € 3,90/dag/pers.

Reisprogramma

1e dag
Mol-Hasselt-Antwerpen-Split-Vodice

Vertrek vanuit onze opstapplaatsen naar de luchthaven van Antwerpen voor onze vlucht naar Split met een lichte maaltijd aan boord. De Carolus/Prima Tours-chauffeur pikt onze groep op in de nabijheid van de luchthaven. We vertrekken noordwaarts naar ons 4*- hotel in Vodice.

2e dag
Šibenik-Nationaal Park Krka

Na het ontbijt rijden we naar Šibenik. Deze romantische stad, die als eerste aan de Adria door de Kroaten is gesticht, ademt een enorme charme uit. En bovendien is de kathedraal één van de pareltjes van de Dalmatische kust. Middagmaal. Na het middagmaal begeven we ons naar het Nationaal Park Krka. Het water van de rivier Krka stroomt naar de spectaculaire watervallen van Roški Slap en Skradinski Buk en vormt een serie meren en stroomversnellingen te midden van veel groen. In het Nationaal Park maken we een ontspannende wandeling. Terug naar Vodice voor avondmaal en overnachting.

3e dag
Nin-Zadar

Het schilderachtige vissersdorpje Nin is één van de meest pittoreske stadjes in Dalmatië. Het historische stadscentrum is gelegen op een eiland dat omringd wordt door een ondiepe lagune. Door twee bruggen wordt het stadje met het vasteland verbonden. Verder naar Zadar (middagmaal), een stad met een uitzonderlijke geschiedenis en een opmerkelijk waardevol cultureel erfgoed. We maken kennis met het zeeorgel dat een ononderbroken concert aanbiedt van mystieke klanken voortgebracht door het orkest van de natuur. We bezoeken er de verschillende historische monumenten, waaronder de St.-Anastasia kathedraal en de ronde Donatuskerk, gebouwd op de resten van het Romeinse Forum. In de smalle, romantische straatjes is het gezellig vertoeven. Onderweg naar het hotel in Vodice houden we nog halt op een unieke plaats waar we een prachtig uitzicht genieten op het Vrana meer en haar omgeving.

4e dag
Split

Vandaag bezoeken we Split, een stad, die onder de bescherming staat van UNESCO als Werelderfgoed. We maken een geleide wandeling door deze kunstzinnige en levendige kuststad, een tocht door 2000 jaar geschiedenis. De oude stad is ontstaan rond het ‘Paleis van Diocletianus’, één van de grootste en best bewaarde paleizen uit de Romeinse tijd. Middagmaal in Split en nog wat vrije tijd.

5e dag
Nationaal Park Plitvicemeren

Vandaag een lange dag voor een bezoek aan de Plitvicemeren, één van de mooiste natuurwonderen van Europa. Dit natuurpark is door UNESCO als Werelderfgoed beschermd en bestaat uit 16 meren die onderverdeeld zijn in de bovenmeren (Gornja) en de benedenmeren (Donja). Deze meren zijn ontstaan door een natuurlijke vorming van travertijn en dammen, die samen een grandioos architectonisch natuurfenomeen vormen, omgeven door dichte bossen, waarin beren, wolven en vele andere zeldzame dier- en plantensoorten leven. De essentie van dit gebied is schoonheid, in landschappen die soms woest, soms vredig, maar nooit ééntonig zijn (aangepast schoeisel vereist). Facultatief middagmaal. In de loop van de namiddag keren we terug naar ons hotel in Vodice.

6e dag
trogir-Primošten

Na het ontbijt vertrekken we naar het bekoorlijke middeleeuwse stadje Trogir, voor een geleid bezoek. De smalle geplaveide straatjes met hoge huizen van witte steen en de kades, waar boten aanleggen, geven deze plek een sfeer uit een ander tijdperk met een bijzondere charme. Verder naar Primošten voor middagmaal en bezoek. Ooit was Primošten een klein eiland, maar nu een sfeervol schiereilandje, verbonden door een dam met het vasteland. Wat dit stadje zo bijzonder maakt zijn haar prachtige oude huisjes, allemaal tegen elkaar aan gelegen, met een kerkje aan de top. Hier kunnen we gezellig rondkuieren in de smalle steegjes. 

7e dag
Nationaal Park Kornati

Vanuit Murter vertrekken we per boot naar het Nationaal Park Kornati. Deze Kroatische archipel, bestaande uit zo’n 140 eilanden, bezit hierdoor de meeste baaien in het Middellandse Zeegebied. Een bezoek aan de Kornati is zeker één van de hoogtepunten van deze reis en we zullen ongetwijfeld helemaal opgaan in het contrast van de felblauwe zee en de woeste eilanden. Indien we de schoonheid opnemen die deze archipel te bieden heeft, zullen we een unieke herinnering bewaren. Middagmaal (inclusief dranken) wordt geserveerd aan boord.

8e dag
Vodice-Split-Antwerpen-Hasselt-

Na een rustig ontbijt verlaten we ons hotel en rijden naar de luchthaven van Split voor een rechtstreekse middagvlucht naar Antwerpen. Lichte maaltijd aan boord.

Hotel

OLYMPIA

Hotel Olympia**** is een stijlvol 4*-hotel, gelegen op ca. 300 m van het centrum van Vodice en op 50 m van het strand. We logeren er in comfortabele kamers met zeezijde (lateraal). Alle kamers zijn voorzien van bad of douche, toilet, haardroger en balkon, telefoon, satelliet-TV, minibar, safe (te huur) en airconditioning. Lift. Openluchtzwembad. Privé-strand met douches, ligstoelen en parasols. Maaltijden: rijkgevuld ontbijtbuffet en ook 's avonds maaltijden in buffetvorm met lokale en internationale gerechten. We bevelen dit hotel ten zeerste aan! Een 'klassehotel'! Onze tussenovernachtingshotels bieden tevens het nodige comfort.

Logies:
1A: standaard éénpersoonskamer
2A: standaard tweepersoonskamer (max. 2 volw.)
2B (op aanvraag): standaard tweepersoonskamer met bijzetbed voor 3e persoon (max. 2 volw. + 1 kind of 3 volw.).

Inbegrepen
 • vlucht Antwerpen-Split heen en terug (lichte maaltijd aan boord);
 • luchthaventaksen cfr. 01/11/2016;
 • vervoer ter plaatse met eigen luxe autocar;
 • hoteldiensten (7 nachten) basis vol-pension vanaf avondmaal 1e dag t/m ontbijt 8e dag (uitgezond. middagmaal Plitvicemeren);
 • uitstappen ter plaatse;
 • alle inkomgelden volgens programma;
 • toeristentaks cfr. 01/11/2016;
 • begeleiding ter plaatse.
Niet inbegrepen
 • tafeldranken;
 • middagmaal Plitvicemeren;
 • luchthavenvervoer Hasselt/Mol-Antwerpen en terug (€ 30);
 • reisverzekering.